« Zpět

Zásah záchranářů v cizině může stát turisty bez cestovního pojištění statisíce korun

| 10. srpna 2011 - 10:26 | Zprávy | Neživotní pojištění

Mezi oblíbené letní destinace českých dovolenkářů patří například slovenské Tatry, kde často dochází k vážným zraněním a výjezdům záchranářů. Málokdo však ví, že právě na Slovensku si zásah horské služby, který může vyjít až na desetitisíce korun, hradí poškozený sám.

Mezi oblíbené letní destinace českých dovolenkářů patří například slovenské Tatry, kde často dochází k vážným zraněním a výjezdům záchranářů. Málokdo však ví, že právě na Slovensku si zásah horské služby, který může vyjít až na desetitisíce korun, hradí poškozený sám.

Dovolená u moře nebo v horách může turisty kvůli nezbytnému zásahu vodní záchranné služby nebo horské služby přijít velice draho. Mezi oblíbené letní destinace českých dovolenkářů patří například slovenské Tatry, kde často dochází k vážným zraněním a výjezdům záchranářů. Málokdo však ví, že právě na Slovensku si zásah horské služby, který může vyjít až na desetitisíce korun, hradí poškozený sám. V případě exotičtějších destinací jdou náklady ještě výše. Pojištění záchranných prací by proto mělo být pro všechny milovníky aktivní dovolené samozřejmostí. DIRECT Pojišťovna jej nabízí jako automatickou součást cestovního pojištění s krytím až 300 tisíc korun.
„V případě nehody v horách nebo na moři k poškozeným často vyráží celý tým záchranářů s drahou technikou a vybavením. Takové zásahy jsou velmi nákladné, a proto by si měl každý aktivní turista před cestou ověřit, jestli jej pojištění chrání i v těchto situacích,“ říká Radim Kavka, produktový manažer DIRECT Pojišťovny, a dodává: „U DIRECT Pojišťovny si mohou zájemci cestovní pojištění s krytím záchranných prací sjednat on-line nebo po telefonu do pěti minut.“

Až statisíce korun může v cizině stát záchranná nebo pátrací akce horské služby nebo jiných záchranných sborů. DIRECT Pojišťovna krytí záchranných akcí nabízí jako automatickou součástí cestovního pojištění. Za své klienty tak DIRECT Pojišťovna zaplatí náklady zásahu záchranných složek stejně jako další výlohy v souvislosti s lékařským ošetřením: zásah letecké ambulance, převoz ambulancí, zpětný převoz do České republiky, aj.
Užitečnost cestovního pojištění tak již například ocenil klient, který se vypravil na dovolenou do Nepálu a v horském prostředí začal mít zdravotní problémy, které si vyžádaly transport vrtulníkem do zdravotnického zařízení. Náklady na záchranné práce, letecký transport, hospitalizaci a lékařské ošetření v souhrnu přesáhly 300 tisíc korun.

Jak si cestovní pojištění sjednat

Cestovní pojištění a veškeré výhody z něj vyplývající lze sjednat jednoduše a rychle přes internet na adrese www.direct.cz nebo telefonicky na čísle 221 221 221. Kli­enti si zde vyberou takové pojistné krytí, které nejvíce odpovídá jejich potřebám. K výhodám cestovního pojištění patří i asistenční služby, díky kterým klienti v zahraničí získají jak telefonické poradenství v českém jazyce, ale mohou například zažádat i o zprostředkování finanční pomoci.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.