« Zpět

Záplavy neinspirovaly Čechy k vyšším pojišťování

| 25. září 2009 - 9:48 | Zprávy | Neživotní pojištění

Ani rozsáhlé záplavy z roku 2002 ani ty letošní červnové nedonutily české domácnosti k nárůstu poptávky po pojištění domů a domácností. "Přestože mnoho obyvatel v roce 2002 nemělo sjednáno pojištění, došlo v některých druzích pojištění po tomto roce dokonce k nepatrnému poklesu u nových pojistných smluv," uvedl Michal Kaněra z ČSOB Pojišťovny s tím, že letos se ukázalo, že mezi nepojištěnými byli i lidé, které letošní povodně poškodily znovu. 

Ani rozsáhlé záplavy z roku 2002 ani ty letošní červnové nedonutily české domácnosti k nárůstu poptávky po pojištění domů a domácností. "Přestože mnoho obyvatel v roce 2002 nemělo sjednáno pojištění, došlo v některých druzích pojištění po tomto roce dokonce k nepatrnému poklesu u nových pojistných smluv," uvedl Michal Kaněra z ČSOB Pojišťovny s tím, že letos se ukázalo, že mezi nepojištěnými byli i lidé, které letošní povodně poškodily znovu. Ani letos pojišťovna nezaznamenává výraznější nárůst poptávky po pojištění. Kromě toho mají také lidé tendenci své domácnosti podpojišťovat, respektive neupravují hodnotu domácnosti o nové statky. V případě pojistné události pak nemusejí dostat pojistné plnění ve výši, která skutečně odpovídá hodnotě domácnosti. Více si o pojištění domácnosti přečtěte v tematické sekci serveru Měšec.cz.
Domácnost je možné pojistit u těchto pojišťoven: Allianz pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna, Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Direct Pojišťovna, Generali Pojišťovna, HALALI Všeobecná pojišťovna, Hasičská vzájemná pojišťovna, Kooperativa pojišťovna, Maxima Pojišťovna, Slavia pojišťovna, Triglav pojišťovna, UNIQA pojišťovna a Wüstenrot pojišťovna.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.