« Zpět

Za dovolenou bez cestovního připojištění můžete zaplatit až tisíce korun navíc

| 11. května 2010 - 10:41 | Zprávy | Neživotní pojištění

Ať už se chystáte na prodloužený víkend do evropských metropolí, obdivovat přírodní krásy do hor, jedete na služební cestu nebo si chcete užívat dovolené kdekoliv po celém světě, nezapomeňte na cestovní připojištění. Cestovat po Evropě můžete s EUROPOJIŠTĚNÍM od Slavia pojišťovny již za 1 korunu denně. 

Ať už se chystáte na prodloužený víkend do evropských metropolí, obdivovat přírodní krásy do hor, jedete na služební cestu nebo si chcete užívat dovolené kdekoliv po celém světě, nezapomeňte na cestovní připojištění. Cestovat po Evropě můžete s EUROPOJIŠTĚNÍM od Slavia pojišťovny již za 1 korunu denně. Pro cestování ve všech zemích světa či na krátkodobé pobyty v zahraničí lze využít různé varianty pojištění na cesty SVĚT a to bez spoluúčasti.

Celoroční EUROPOJIŠTĚNÍ již za korunu za den
Pro cestování po evropských zemích nabízí Slavia pojišťovna EUROPOJIŠTĚNÍ za nejnižší cenu na trhu, tj. za 365 korun na rok a osobu. Chystáte-li se na cesty spolu s rodinou (2 dospělí a 2 děti), vyjde vás pojištění na 710 korun na celý rok a slevu získáte i ve skupině se třemi a více cestujícími. Pojištění platí po celý rok, a to i pro opakované cesty do ciziny jednotlivých členů rodiny.
Pořiďte si cestovní pojištění on-line zde
V rámci EUROPOJIŠTĚNÍ nabízí Slavia pojišťovna pojištění „Turista“, které se hodí pro turistické cesty nebo pobyty bez rizikových sportovních aktivit. Druhou nabízenou variantu EUROPOJIŠTĚNÍ „Profesionál“ využijí ti, kteří do zahraničí míří za pracovními povinnostmi a také milovníci aktivního odpočinku. Pojištění kryje i rizikové sportovní aktivity, mezi které patří vysokohorská turistika (nad 2000 m n. m.), horolezectví, skialpinismus, potápění, parašutismus, parasailing a letecké sporty včetně všech kategorií ultralehkého létání, skoky na gumovém laně (bungee jumping). Celoroční EUROPOJIŠTĚNÍ (pojištění léčebných výloh) ve variantě Profesionál vyjde na 1460 Kč na osobu.
Podle charakteru cesty je možné si zvolit rozsah pojištění: buď pojištění léčebných výloh (včetně zásahu Horské služby) nebo kompletní pojištění včetně pojištění úrazu, odpovědnosti a zavazadel. EUROPOJIŠTĚNÍ je připojištěním k veřejnému zdravotnímu pojištění tzn., že náklady, které nehradí zdravotní pojišťovna, jsou hrazeny z EUROPOJIŠTĚNÍ. Klient pak neplatí žádnou spoluúčast, vše je hrazeno z pojištění.
„Účinnost EUROPOJIŠTĚNÍ je nepřetržitá, tedy jednou zaplatíte a pak jste již pojištěni po celý rok na opakované cesty i dlouhodobé pobyty. Cena pojištění je výhodnější pro rodiny nebo skupinky o třech a více osobách,“ shrnuje možnosti vybraného cestovního pojištění Jan Bárta, ředitel občanského pojištění ze Slavia pojišťovny.
Krátkodobé cestování po světě i s domácím mazlíčkem
Cestovní pojištění SVĚT, které lze sjednat pro cesty po celém světě, nabízí Slavia pojišťovna ve třech možných variantách, které padnou „na míru“ téměř každému, ať už se jedná o běžného turistu, náruživého sportovce či zaměstnance nebo studenta. Jednou z možností je „Turistická cesta“ určená pro běžné rekreační a poznávací pobyty, druhou pak „Pracovní cesta“ pro cesty za účelem výkonu práce zaměstnance nebo podnikatele, au-pair, studijní pobyty a stáže. Poslední nabízenou variantu „Aktivity+“ uvítají aktivní sportovci. Základem pojištění na cesty je pojištění léčebných výloh, k tomu si pak cestovatelé mohou vybrat připojištění jako např. úrazové pojištění, pojištění osobních věcí a zavazadel, zpoždění letu, nevyužité dovolené, storna zájezdu a dalších rizik.
Pokud do ciziny chcete vycestovat se svým domácím mazlíčkem, nabízí Slavia pojišťovna pojištění i pro psy a kočky. Pojištění na cesty se sjednává bez spoluúčasti, s výjimkou pojištění veterinárních nákladů u zvířat. Pojištění lze sjednat i na krátkodobé pobyty v zahraničí.
Nejčastější pojistné případy v rámci cestovního připojištění
Nejčastěji vyplácené pojistné plnění ze strany Slavia pojišťovny se vyskytuje zejména u pojistných případů bez trvalých následků, jde např. o akutní onemocnění v zahraničí s následným ošetřením u lékaře a předepsanými léky (Francie, Velké Británie, Srbsko), akutní bolest zubů, virózy a bronchitidy. Vyplacené pojistné plnění se v těchto případech průměrně pohybuje v rozmezí od 900,– Kč do 3.000,– Kč.
Určité pojistné události jsou plněny pouze z cestovního připojištění (veřejné zdravotní pojištění se na ně nevztahuje), jedná se např. o převozy do ČR nebo úkony, u nichž zdravotní pojišťovna počítá se 100% spoluúčastí klienta. Ceny některých těchto úkonů se pak mohou vyšplhat až do stovek tisíc korun. Investice v řádech několika stovek korun do cestovního připojištění, které kryje tato rizika, se pak rozhodně vyplatí.
Příklady pojistného plnění v rámci cestovního připojištění:
1. Úraz dítěte při pobytu v zahraničí – např. úraz hlavy s následným specializovaným vyšetřením a ošetřením, Turecko
– vyplácené pojistné plnění ze strany Slavia pojišťovny v rámci cestovního připojištění (nad rámec veřejného zdravotního pojištění) – cca 6.000,– Kč (tato částka by musela být v případě nesjednaného připojištění hrazena klientem).
Cestovní připojištění SVĚT na 10denní dovolenou v Turecku pro rodinu (2 dospělí a 2 děti) vyjde u Slavia pojišťovny celkem na 480,– Kč.
2. Úrazy dolních a horních končetin (zlomeniny s ošetřením, převozem a lékařským vyšetřením v nemocnici), hory Itálie, Rakousko a Švýcarsko

- vyplácené pojistné plnění ze strany Slavia pojišťovny v rámci cestovního připojištění (nad rámec veřejného zdravotního pojištění) – 3.000,– až 5.000,– Kč. (tato částka by musela být v případě nesjednaného připojištění hrazena klientem)

ojištění SVĚT ve variantě Aktivity+ od Slavia pojišťovny pro dvě osoby na 5denní dovolenou v Rakousku spojenou s vysokohorskou turistikou (do 4500 m n. m.) vyjde celkem na 380,– Kč (zahrnuje pouze léčebné výlohy).
Kompletní přehled nabízených produktů, všech poboček a zastoupení Slavia pojišťovny je k dispozici na webových stránkách www.slavia-pojistovna.cz

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.