« Zpět

Za často kradené značky aut zaplatíte vyšší pojistku. Které to jsou?

| 25. srpna 2009 - 10:43 | Zprávy | Neživotní pojištění

Chcete zakoupit vůz značky, která se často krade? Připravte se na to, že za něj také zaplatíte vyšší pojistné. "Tyto skutečnosti se logicky odrážejí v cenách havarijního pojištění, pojistné pro vozy s vysokou frekvencí krádeží je vyšší než u aut, která jsou odcizována jen zřídka nebo která je levnější opravit," říká Jaroslav Král z ČSOB Pojišťovny. 

Chcete zakoupit vůz značky, která se často krade? Připravte se na to, že za něj také zaplatíte vyšší pojistné. "Tyto skutečnosti se logicky odrážejí v cenách havarijního pojištění, pojistné pro vozy s vysokou frekvencí krádeží je vyšší než u aut, která jsou odcizována jen zřídka nebo která je levnější opravit," říká Jaroslav Král z ČSOB Pojišťovny. Do ceny pojistného se promítá více faktoru. Například místo kde bydlíte nebo způsob využití vozidla, způsob zabezpečení a četnost pojistných událostí, která také určuje výši slevy ve formě bonusu.

Potřebujete povinné ručení? Pořiďtě si jej u DIRECT Pojišťovny  přímo zde

Největší riziko krádeže nesou podle ČSOB Pojišťovny značky Audi, Mercedes, Alfa Romeo a BMW. Nejmenší zájem je naopak o značky z Východní Asie.
Havarijní pojištění na českém trhu nabízí ještě AXA pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna, Generali pojišťovna, Triglav pojišťovna, UNIQA pojišťovna a Wüstenrot pojišťovna.

Vyberte si pojištění Vašeho automobilu na stránkách Zlaté koruny přímo zde

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.