« Zpět

Více než třetina z nás na dovolené přibere, každý desátý pár se na ní hádá

| 4. července 2014 - 9:14 | Zprávy | Neživotní pojištění

Češi se na letní dovolené v jídle nijak neomezují. S ambicí zhubnout jede k moři jen 1 % Čechů. Necelé dvě třetiny z nás (63 %) jedí přibližně stejně jako doma. Každý třetí Čech si ale jídlo na dovolené pořádně užije a zpravidla také přibere. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu agentury NMS Market Research pro ERV Evropskou pojišťovnu.

S jídlem souvisí podle statistik ERV Evropské pojišťovny také nejvíce pojistných událostí. Nejčastější nemocí, kvůli které klienti vyhledají lékařskou pomoc, je gastroenteritida. „Důvodem zažívacích potíží je především kvalita pitné vody například v Egyptě. Rizikové jsou zejména nápoje z postmixu nebo led. Na druhou stranu se lidé často přecpávají, v rámci programu all inclusive chtějí ochutnat všechno možné a neuvědomují si, že v horku netrávíme tak rychle,“ říká manažer marketingu a komunikace  ERV Evropské pojišťovny Vlastimil Divoký.
 
Většina lidí utratí za dovolenou maximálně 15 tisíc
Většina Čechů je ochotna do své hlavní dovolené investovat kolem 15 000 korun za osobu - 10 000 korun za nákup dovolené a do 5 000 korun jako kapesné. „Z průzkumu vyplývá, že 90 % lidí nedá za dovolenou víc než 20 000 korun na osobu, tři čtvrtiny Čechů si vezmou kapesné do pěti tisíc korun,“ upřesňuje Vlastimil Divoký z ERV Evropské.
 
Jednoznačně nejoblíbenější činností na letní dovolené je slunění se a koupání, to dělá po většinu času 27 % Čechů. 40 % z nás kombinuje odpočinek na pláži s výlety do přírody a okolí. 39 % Čechů na dovolené sportuje, pro každého čtrnáctého Čecha je to hlavní náplň dovolené. Celá třetina Čechů se na dovolenou těší kvůli sexu, pro 4 % z nás je pak sex nejoblíbenější dovolenkovou činností.
 
Čtvrtina Čechů jede na dovolenou raději bez partnera
Více než polovina Čechů (53 %) tvrdí, že se k sobě na dovolené s parterem chovají stejně jako doma. Třetina dokonce říká, že dovolená utužuje manželství. „Z průzkumu ale také vyplývá, že 25 % lidí jede na dovolenou bez partnera a vyrazí si raději s kolegy, kamarády, rodiči nebo sami,“ komentuje výsledky průzkumu Vlastimil Divoký z ERV a dodává: „Každý desátý pár přiznává, že se na dovolené hádá, a pro každý stý pár je delší pobyt pohromadě dokonce důvodem k rozchodu.“
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.