« Zpět

V Turecku budou turistům pojištěným u Allianz k dispozici dva lékařští konzultanti z Brna – osobně, na telefonu i přes službu Skype

| 30. června 2014 - 10:57 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna před nedávnem představila zcela novou službu pro své pojištěné turisty, kteří o prázdninách zamíří na dovolenou do Turecka. Nyní představuje i dva medické konzultanty, kteří budou od zítřka až do konce srpna připraveni pomoci turistům v případě nemoci nebo úrazu. V červenci zahajuje tuto „misi“ MUDr. Barbora Varadyová a v srpnu ji vystřídá její brněnský kolega MUDr. Jan Kocanda.

„Naši konzultanti budou ubytováni v epicentru turistické destinace v Alanyi, takže jsou připraveni pomoci nejen na telefonu, nebo přes službu Skype, ale zajistí i osobní návštěvy u nemocných, například v hotelu nebo nemocnici. Telefonické a případně i video konzultace zdravotního stavu pak poskytnou našim pojištěným turistům i na území celého Turecka. Těm také díky jazykové výbavě a znalosti místních poměrů dokáže poradit s výběrem lékaře, či s nasměrováním do osvědčených a kvalitních zdravotnických zařízení,“ rekapituluje ve stručnosti roli medického konzultanta Jaroslava Kratochvílová, produktová specialistka cestovního pojištění Allianz.
 
Jako první do Turecka již odcestovala MUDr. Barbora Varadyová – absolventka všeobecného lékařství a atestovaná oftalmoložka, která zajišťovala od roku 2011 většinu lékařských leteckých repatriací klientů Allianz. „Nejdelší cesta byla s malou pacientkou z Indonésie, nejčastěji jsme pak převozy zajišťovali z Itálie, Rakouska, Řecka, Chorvatska ale také právě z Turecka a to z Antalye a z Izmiru. Proběhly naprosto bez komplikací, tak doufám, že podobně bez komplikací to bude i letos. Budeme dělat všechno proto, aby čeští a slovenští turisté mohli svoji dovolenou prožít v klidu a i v okamžiku, kdy se jim něco přihodí, aby se necítili „ztracení“ a bez pomoci,“ říká Varadyová, která se po ukončení pobytu v Turecku se přesouvá na sever Anglie, kde nastupuje na zahraniční stáž na kliniku v Leedsu. 
 
„Bude to zajímavá změna prostředí, nové zkušenosti a zážitky. A to pro obě strany – jak pro nás, lékaře, tak pro turisty, ale pevně věřím, že tato premiéra bude úspěšná. V Turecku mám několik přátel z řad lékařů, zajišťoval jsem i některé zdravotní asistence ze zahraničí a práce v terénu mě baví. Oproti práci v nemocnici vyžaduje mnohem větší dávku samostatnosti, adaptability, ale neobejde se často bez kreativity a improvizace. V tomto směru jsem připravený,“ říká s úsměvem MUDr. Jan Kocanda, specializující se na ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí. V minulosti například absolvoval stáž v Indonésii a kromě toho, že je výborně jazykově vybavený, má bohaté zkušenosti ze zahraničních pobytů. V Turecku bude mít „službu“ v srpnu. 
 
Telefonní číslo medických konzultantů bude po oba měsíce totožné + 420 602 131 673, k dispozici budou pro osobní setkání od 10 do 18 hodin, pro telefonické konzultace pak od 9 do 21 hodin. Jelikož je ve většině hotelů k dispozici wi-fi zdarma, video konzultace přes službu Skype jsou také možné, a to přes účet: medicky.konzultant
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.