« Zpět

V povinném ručení rozhoduje kvalita služeb

| 31. října 2011 - 11:43 | Zprávy | Neživotní pojištění

ŘEDITEL ODBORU POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL ČESKÉ POJIŠŤOVNY TOMÁŠ KABELE: Před rokem došlo k velké změně povinného ručení díky zavedení tzv. přímé likvidace. V čem je tato služba pro řidiče užitečná? Díky přímé likvidaci řeší motorista veškeré události spojené se svým povinným ručením jen s pojišťovnou, kterou si vybral a u které si svůj vůz pojistil. 

ŘEDITEL ODBORU POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL ČESKÉ POJIŠŤOVNY TOMÁŠ KABELE:
* Před rokem došlo k velké změně povinného ručení díky zavedení tzv. přímé likvidace. V čem je tato služba pro řidiče užitečná?

Díky přímé likvidaci řeší motorista veškeré události spojené se svým povinným ručením jen s pojišťovnou, kterou si vybral a u které si svůj vůz pojistil. Pokud klienta České pojišťovny nabourá řidič pojištěný u jiného tuzemského pojistitele, nemusí už dohledávat kontakty na cizí pojišťovnu a trávit čas tím, že bude škodu složitě nárokovat jinde. Jednoduše se obrátí na Českou pojišťovnu a my vše vyřídíme za něj. Škodu zaregistrujeme, zlikvidujeme a vyplatíme pojistné plnění, vše ostatní pak sami dořešíme s pojišťovnou viníka. Je to podobné jako v případě havarijního pojištění. I u něj klient dobře ví, kde si ho sjednal a od stejné pojišťovny chce také vyplatit plnění.

* Jak lidé tuto službu využívají? Daří se vám odbourat zažité stereotypy?

Přímá likvidace se u našich klientů setkala s kladnými ohlasy. Motoristé čím dál tím více objevují její výhody, především jednoduchost a rychlost řešení pojistné události. Je ale pravdou, že většina motoristů má bohužel ještě stále pevně zažitý starý způsob řešení nehody a sami se obracejí na pojišťovnu toho, kdo je naboural, se žádostí o náhradu škody. Tím se však zbytečně připravují o výhody, na které mají automaticky u České pojišťovny nárok. Mezi ty nejnovější patří např. zavedení tzv. osobního likvidátora, tedy osoby, která klienta provází celým likvidačním procesem včetně registrace škody. Věříme však, že se situace rychle změní – už jenom proto, že tuto službu mohou využívat všichni naši současní i noví klienti bez jakýchkoliv poplatků. Aktivně je o této možnosti samozřejmě informujeme.

* Česká pojišťovna nabízí motoristům originální aplikaci pro smartphony. Kdo jí může používat a co všechno umožňuje?

Aplikace Pojišťovna je zdarma dostupná všem vlastníkům tzv. chytrých telefonů a je možné ji stáhnout z App Store nebo Android Marketu. Přímé odkazy máme na našich internetových stránkách. Používat aplikaci můžete nejen k nahlášení vlastní dopravní nehody, ale i v případě, že se stanete svědkem nehody někoho jiného. Aplikace slouží jako průvodce situací po havárii a poradí, jak správně postupovat, např. kdy volat policii, jak nehodu zaznamenat atd. Pomůže rovněž nahlásit vzniklou škodu pojišťovně, včetně přiložení fotografií z místa nehody. Aplikace také dokáže najít nejbližší pobočku České pojišťovny spolu s detaily, jako jsou adresa, otevírací doba a telefonní kontakt. To všechno jsou pro motoristy jistě velmi užiteční pomocníci. Aplikace dnes navíc již umí sjednat také cestovní a úrazové pojištění. Klient ČP už se tedy nikdy nebude muset shánět po pojišťovně, pokud až na cestě zjistí, že není pojištěn. Jednoduše se pojistí v mobilu.

* Jsou u nás chytré telefony dost rozšířené, není to spíše zatím záležitost jen pro technické nadšence?

Určitě tomu tak není. Vždyť v roce 2010 dle průzkumu společnosti GfK vlastnilo chytrý telefon 25 % obyvatel v ČR, podíl na nových prodejích je pak dokonce 60 % a roste. Chytré telefony už tedy nejsou v žádném případě výsadou menšiny.

* Povinné ručení se stále více stává produktem, který v sobě automaticky zahrnuje značné množství služeb, což je pro motoristy dobrá zpráva. Co v tomto ohledu přináší Česká pojišťovna?

Pro letošní podzim jsme pro motoristy připravili zásadní rozšíření 1. Povinného ručení Bez povinností o dvě nové varianty Exclusive Plus a Exclusive Max. Klienti, kteří si sjednají jednu z nových variant povinného ručení, získají s pojištěním také chytrý telefon Samsung Galaxy Mini s operačním systémem Android a nahranou aplikací Pojišťovna. Obě nové varianty jsou nad rámec běžných bonusů, úrazového pojištění a asistenčních služeb nabité opravdu zajímavými výhodami. Tak třeba chráníme řidičům bonus a první zaviněná škoda nemá vliv na jeho výši. Garantujeme také pevnou cenu pojištění po dobu následujících tří let. Každý tak bude již při sjednání pojistné smlouvy přesně vědět, kolik v následujících obdobích za pojištění zaplatí. Exclusive Max představuje tu nejlepší nabídku povinného ručení, kterou naši klienti mohou získat. Přináší jim stejné výhody jako Exclusive Plus, a k tomu ještě několik dalších připojištění v ceně – například pojištění pro případ střetu se zvěří. Řidičům, kteří si vyberou Exclusive Max, pak při výplatě škody nezapočítáme tzv. amortizaci, tj. snížení hodnoty vlivem stáří vozidla. Jak vidíte, je toho opravdu hodně a každý si určitě vybere.

* Zmínil jste asistenční služby. Mnozí řidiči zřejmě stále netuší, na co všechno mají s povinným ručením nárok. Co jim v tomto ohledu nabízíte?

Asistenci poskytujeme nejen v případě nehody, ale také, pokud má náš klient například poruchu, bylo mu odcizeno auto nebo si prostě jen prorazil pneumatiku. Standardem je u nás také úrazové pojištění pro řidiče v ceně pojištění a ve vyšších variantách je takto pojištěna také celá posádka auta. Naše povinné ručení pak zajistí i bezplatný odtah až do vzdálenosti 500 km, náhradní auto zapůjčíme na celou dobu opravy, jestliže byl klient poškozen při dopravní nehodě, a až na tři dny zdarma v případě, kdy je náš klient viníkem nehody.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.