« Zpět

Uznají bonus na druhé auto?

| 2. března 2010 - 11:10 | Zprávy | Neživotní pojištění

Koupil jsem si další auto a narazil na problém u pojišťovny, svěřil se redakci František Černý. Na první vůz platí pojistku už dlouho, má maximální bonus a pojistku na nové auto mu spočítali v plné výši. Zkusil štěstí jinde, a ejhle, tam mu vyježděný bonus uznali i přesto, že starou smlouvu neukončil. 

Koupil jsem si další auto a narazil na problém u pojišťovny, svěřil se redakci František Černý. Na první vůz platí pojistku už dlouho, má maximální bonus a pojistku na nové auto mu spočítali v plné výši. Zkusil štěstí jinde, a ejhle, tam mu vyježděný bonus uznali i přesto, že starou smlouvu neukončil. Ušetřil rázem pět tisíc korun ročně. Jak je to možné?
Záleží na přístupu pojišťoven. Ty se původně domluvily, že bonus se na další auta nebude přenášet, u druhého auta by klient měl začít od základní sazby a bonus si postupně vyjezdit. „V praxi to však v současné době funguje tak, že většina pojišťoven i tento bonus zkopíruje,“ uvádí Eva Svobodová z pojišťovny Uniqa. A dodává: „Je to taková akční zvýhodněná nabídka v zájmu získání nebo udržení klienta, ze které se v rámci soutěže mezi pojišťovnami stala ustálená praxe.“ Neodporuje to žádnému zákonu, ale je otázka, zda je to dlouhodobě udržitelné, pokud bude přibývat druhých a třetích aut v domácnostech. I když v souvislosti s krizí a poklesem prodejů to zatím velký vliv nemá.
Pořiďte si on-line povinné ručení zde
Kde dostanete slevu na povinné ručení druhého auta
* Když jsou obě auta u stejné pojišťovny: Kooperativa, Uniqa, Česká pojišťovna, Allianz, Generali, u ČSOB do poloviny března stejný bonus, jako má nejlepší řidič v rodině, potom Sleva dobrého řidiče ve výši 30 procent, ČPP pouze Superbonus dobrého řidiče, Extrabonus Profi, prémiová sleva za 10 let bez nehody.
* Když je první auto pojištěné jinde:
Kooperativa, Uniqa, Česká pojišťovna (pokud má smlouvu již někdo z rodiny, lze jeho bonus zkopírovat, nemusí přitom jít o nejužší rodinu z jedné domácnosti, stačí děda), ČPP (nárok pouze na Superbonus dobrého řidiče, Extrabonus Profi, prémiovou slevu za 10 let bez nehody).

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.