« Zpět

Svatováclavské povodně mají zatím na svědomí zhruba 1500 pojistných událostí

| 30. září 2010 - 9:47 | Zprávy | Neživotní pojištění

Klienti České pojišťovny ještě nestačili ani opravit všechny následky škod ze srpnových povodní a záplav, jejichž konečný součet byl 6500 událostí za 470 milionů korun a udeřily další, svátek – nesvátek. Za včerejšek a dnešní dopoledne již klienti nahlásili prvních 240 pojistných událostí, celkem jich je očekáváno kolem 1500 za několik desítek milionů korun. Oproti srpnovým povodním se naštěstí tentokrát neočekávají škody takového rozsahu.


Podle prvních informací mobilních techniků z terénu je nejhorší situace v severních a středních Čechách. Na severu Čech došlo ke zvednutí hladiny několika řek – 3. nejvyšší stupeň platí v Libereckém kraji na řece Řásnici u Frýdlantu, Smědé u Višňové, na Jeřici v Mníšku, na Ploučnici u Stráže pod Ralskem a u České Lípy. Na mnoha místech došlo k zatopení přístupových komunikací. V souvislosti s touto událostí, podle prvních odhadů očekává Česká pojišťovna zhruba 1000 nových škod.
Vyberte si vhodné pojištění zde
Ve Středočeském kraji se povodně dotkly obyvatel v blízkosti řek Mrlina v okrese Nymburk a Jizera v okolí Bakova v okrese Mladá Boleslav. Celkem se odhadují zhruba tři stovky pojistných událostí, převážně zatopené sklepy a přízemí domů ležících v blízkosti vodního toku.
Navýšení počtu škod je očekáváno také v okresech Hradec Králové, Jičín a Trutnov, odhad mobilních techniků je kolem 200 případů. Přes intenzivní a vytrvalý déšť se na území jihu Čech i Moravy, stejně jako ostatních regionů, včetně hlavního města, neočekává výrazný nárůst registrací.
Již po letošních srpnových povodních na severu Čech připravila Česká pojišťovna pro své klienty zvýhodněnou nabídku nákupu nového nábytku, bytových doplňků a elektrospotřebičů, která je stále v platnosti. Klienti České pojišťovny nakoupí v prodejnách Datartu s 15% slevou, která se vztahuje jak na vybavení, bez kterého se dnešní domácnost neobejde (pračky, ledničky, vysavače, sporáky, myčky, žehličky atp.), tak i na zábavní elektroniku (televize, DVD a CD přehrávače, set top boxy atp.). Nábytek pořídí postižení povodní v prodejnách Sconto Nábytek s 30% a bytové doplňky s 20% slevou. Zlevněný nákup lze navíc v obou řetězcích uhradit ve splátkách s nulovým navýšením.
K získání slevy a nulového navýšení splátek stačí v obou prodejnách nahlásit u pokladny číslo pojistné události a prokázat se dopisem od České pojišťovny s informací o výplatě pojistného plnění a zápisem o prohlídce poškozeného objektu. Tyto dokumenty klienti od České pojišťovny dostávají automaticky v rámci procesu likvidace poškozeného majetku.
Rady, jak postupovat v případě hlášení škod z povodní, nebo jiných živlů, jsou k dispozici na internetové stránce www.ceskapojis­tovna.cz

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.