« Zpět

Srpnové povodně – Generali předpokládá škody minimálně za 70 milionů

| 10. srpna 2010 - 11:01 | Zprávy | Neživotní pojištění

Kalamitní rok trvá. Po květnových povodních, jež přinesly klientům Generali na 1300 škod za necelých 135 milionů korun a které jsou již z 80% zlikvidovány, přišly další záplavy. Zatímco květnová povodeň páchala škody převážně na Moravě, srpnová velká voda řádila především v Čechách. První odhady počítají s přibližně šesti stovkami škod za 70 milionů korun. Výše škody může v následujících dnech vzrůst také v závislosti na tom do jaké míry byl poškozen majetek obcí, především komunikace a mosty. Převážně na severu Čech brala velká voda vše, co jí stálo v cestě.


Generali zatím eviduje nahlášené škody v řádu desítek. Hlášení ale budou postupně přibývat. V řadě míst byli lidé doslova odříznuti od světa a v první řadě se snažili ochránit své zdraví. Na některých místech postižených povodněmi šlo doslova o život. Jak voda postupně opadá, začínají lidé sčítat škody a hlásit je pojišťovně.
Naší prioritou je vyřízení pojistné události v co možná nekratším čase. Likvidátoři i mobilní technici Generali jsou v terénu a kontaktují klienty s informacemi, jak mají při likvidaci následků povodní postupovat. Zároveň se snaží co nejrychleji prohlédnou místa již nahlášených škod. Jestli se lidem v podobných situacích něčeho nedostává, pak jsou to peníze. Proto naši likvidátoři sami aktivně nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění na základě odhadu výše škody mobilním technikem.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.