« Zpět

Služby pojišťovny i v chytrém telefonu

| 22. března 2011 - 11:14 | Zprávy | Neživotní pojištění

Při dopravní nehodě mnohdy lidé zažívají okamžiky nejistoty a tápání. Jsou v tom nejlepším případě v šoku a jen málokdy vědí, co dělat a jak správně postupovat. Nového pomocníka v podobě mobilní aplikace právě pro tyto nelehké situace nabízí nově Česká pojišťovna. 

Při dopravní nehodě mnohdy lidé zažívají okamžiky nejistoty a tápání. Jsou v tom nejlepším případě v šoku a jen málokdy vědí, co dělat a jak správně postupovat. Nového pomocníka v podobě mobilní aplikace právě pro tyto nelehké situace nabízí nově Česká pojišťovna. Svým klientům kromě průvodce při nehodě poskytuje také možnost pomocí chytrého telefonu dopravní nehodu pojišťovně nahlásit. Nová aplikace České pojišťovny s jednoduchým názvem Pojišťovna je od 15. března 2011 na App Store a Android Marketu motoristům k dispozici zcela zdarma.
„Aplikace Pojišťovna zjednodušuje život všem motoristům, kteří mají u České pojišťovny sjednáno povinné ručení nebo havarijní pojištění. V blízké době však plánujeme poskytnout klientům podobný servis i u ostatních typů pojištění,“ říká Hana Kovářová, vrchní ředitelka Úseku marketingu České pojišťovny.
Prostřednictví programu Pojišťovna umí chytrý telefon svému majiteli pomoci ve třech důležitých situacích. Stává se průvodcem situací po dopravní nehodě a poradí, jak správně postupovat (např. kdy volat policii, jak nehodu zaznamenat atd.). Pomůže rovněž nahlásit nehodu pojišťovně (včetně přiložení fotodokumentace nebo udání polohy podle GPS) a automaticky doplní čas i místo nehody. Aplikace také dokáže s využitím mapových podkladů najít nejbližší pobočku České pojišťovny (včetně detailů, jako jsou adresa, otevírací doba a telefonní kontakt).
Aplikace je vytvořena pro telefony s operačním systémem iOS (Apple) a Android. Mezi podporované telefony tedy patří kromě iPhonu 3 a 4 také vybrané modely od výrobců HTC, Samsung, LG nebo Sony Ericsson.
„Veškerý provoz aplikace funguje v režimu off-line, připojení k internetu tak potřebují klienti pouze při využití map či k odeslání záznamu o nehodě. Motoristé, kteří nemají neomezený datový tarif, se rozhodně nemusejí obávat vysokého účtu za telefonní služby,“ vysvětluje Hana Kovářová.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.