« Zpět

Škody způsobené výbuchem v Divadelní ulici půjdou do desítek milionů korun

| 9. května 2013 - 11:54 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pojišťovna Generali postupně zpřesňuje odhad škod, k nimž došlo v souvislosti se včerejším výbuchem v domě v pražské Divadelní ulici. Likvidátoři pojišťovny jsou na místě, stále se však čeká na zpřístupnění budovy.

 

Už nyní je ale jasné, že škody budou několikanásobně vyšší, než se zdálo podle včerejšího odhadu. Ten hovořil o 10 milionech korun.
 
V jedné části budovy jsou propadlé stropy, vychýlila se také zeď do ulice. K přesnějšímu určení rozsahu poškození a možnosti oprav bude přizván statik. Jen tyto škody dosáhnou výše nejméně 20 – 30 milionů Kč.
 
Dalších zhruba pět milionů mohou představovat škody vyplývající z ušlého nájemného. Odhad je však opět předběžný, skutečná výše této částky bude záviset na rozsahu a délce oprav. Zatím není jasné, zda statik nenařídí stržení některých stavebních prvků.
 
Došlo také ke škodám na zdraví a majetku nájemníků, kolemjdoucích či obyvatel okolních domů, na okolních budovách nebo zaparkovaných vozidlech. Ty lze předběžně odhadnout na 10 milionů Kč.
 
Vyšetřování, které musí určit příčiny neštěstí a také zodpovědný subjekt, je však teprve v počátcích. Pokud by tento subjekt měl sjednáno pojištění odpovědnosti za škody u Generali, jsme připraveni se postarat i o jejich likvidaci. V každém případě můžeme už nyní všem poškozeným doporučit, aby vše co nejpečlivěji zdokumentovali.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.