« Zpět

Škody z krup a bleskových povodní převyšují účet květnových záplav, které jsou již takřka zlikvidovány

| 31. srpna 2010 - 10:21 | Zprávy | Neživotní pojištění

Celkový účet posledních dvou kalamit letošního roku se prozatím zastavil na 140 milionech korun. Škody z krup a bleskových povodní jsou vyšší než případě květnových záplav, u kterých dosud evidujeme pojistné události za 133 milionů korun, přičemž 85% z nich již bylo zlikvidováno. 

Celkový účet posledních dvou kalamit letošního roku se prozatím zastavil na 140 milionech korun. Škody z krup a bleskových povodní jsou vyšší než případě květnových záplav, u kterých dosud evidujeme pojistné události za 133 milionů korun, přičemž 85% z nich již bylo zlikvidováno.
Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují s vysokým nasazením i o víkendech. Díky jejich úsilí a přijatým opatřením se podařilo zlikvidovat již polovinu dosud nahlášených škod z bleskových povodní. V průběhu 14 dnů stihli naši likvidátoři vypořádat přibližně 40% evidovaných škod, které vznikly na domácnostech a rodinných domech v důsledku krupobití. Pro srovnání, kroupy způsobily klientům Generali 3× více škod než bleskové povodně na severu Čech.
Blesková velká voda napáchala nejvíce škod na rodinných domech. Jejich majitelé kontaktovali Generali ve více než 330 případech a dosud nahlásili škody za 16 milionů korun. Druhé nejvyšší škody přicházejí z podnikatelského sektoru. Zatím byly vyčísleny na více 10 milionů korun. V pořadí třetí účet dle výše škody přesahující 5 a půl milionu korun spadá do pojištění domácností. Celkem bylo v důsledku bleskových povodní nahlášeno přes 600 škod za 40 milionů korun. Polovina z nich je zlikvidována.
Kroupy si v Praze a okolí vyžádaly na 1700 škod za více než 100 milionů korun. Ledová smršť nejvíce poničila automobily parkující na volném prostranství. Odhadujeme, že z 1/3 se bude jednat o tzv. totální škody. Majitelé motorových vozidel dosud nahlásili necelou tisícovku škod za 61 milionů korun. Vzhledem k nadměrnému množství škod přijala Generali sadu opatření k urychlení procesu likvidace. Řada klientů v závislosti na rozsahu poškození svého vozidla s výjimkou totální škody využívá možnost zlikvidování pojistné události ve zkráceném časovém termínu, kdy přibližně do týdne po prohlídce mají peníze na svém účtu. Klienti si také vyhledávají nejbližší smluvní autoservis prostřednictvím internetových stránek Generali. Zde si mohou za pomoci místa, staří a značky svého vozu najít nejbližší smluvní opravnu a dokonce i naplánovat trasu. V ideálním případě pak do servisu, kde vůz zakoupili a kde jejich vůz nejlépe znají.
Kroupami ale nebyla poničena pouze auta. Dalších více než 700 škod způsobily ledové míčky na rodinných domech a domácnostech. Pojistné události hlásí také obce, podnikatelé a zemědělci. Sečteno, podtrženo, škody za 40 milionů korun. V případě rodinných domů již překročil jejich počet 350 za více než 16 milionů korun. V průběhu 14 dnů stihli likvidátoři Generali vypořádat přibližně 40% evidovaných škod, které vznikly v důsledku krupobití právě na rodinných domech a domácnostech.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.