« Zpět

Škody, které klientům Generali způsobila kalamita Daisy, překročily hranici 11 miliónů korun a nadále rostou

| 14. ledna 2010 - 11:50 | Zprávy | Neživotní pojištění

Dosud bylo zaregistrováno 374 pojistných událostí. Z pohledu krajů patří primát Moravskoslezskému kraji, z něhož přišlo nejvíce hlášení v rámci celé ČR. Nárůst škod v porovnání s průměrem zimních měsíců se momentálně pohybuje nad hranicí 20%. Pojišťovna Generali očekává, že bude i nadále růst a to především v oblastimajetkového pojištění.

Aktuální výše škod připsaných na vrub kalamitě Daisy překročila v pojišťovně Generali hranici 11 milionů korun.
Dosud bylo zaregistrováno 374 pojistných událostí. Z pohledu krajů patří primát Moravskoslezskému kraji, z něhož přišlo nejvíce hlášení v rámci celé ČR. Nárůst škod v porovnání s průměrem zimních měsíců se momentálně pohybuje nad hranicí 20%. Pojišťovna Generali očekává, že bude i nadále růst a to především v oblasti majetkového pojištění.
Škody způsobené kalamitou Daisy může pojišťovna Generali přirovnat ke škodám z předvánočního období. Ve dnech 18. až 21. prosince uplynulého roku, kdy ČR trápily silné mrazy, dosáhla celková výše nahlášených pojistných událostí necelých 27 miliónů korun. Nárůst škod se v těchto dnech pohyboval nad 20% oproti normálu a podobný pohyb ve srovnání s průměrem registruje Generali i dnes.
Špatná sjízdnost silnic v předcházejících dnech měla lví podíl na prozatím 307 přijatých hlášeních v pojištění motorových vozidel. Jejich hodnotu vyčíslila Generali na 9,9 milionů korun. Průměrná výše nahlášené škody činí zhruba 32 tisíc korun. Na základě tohoto čísla lze usuzovat, že se jednalo především o drobné nehody, které se obejdou bez asistence policie. K jejich nahlášení postačí vyplněný evropský záznam o dopravní nehodě, který je volně ke stažení na www.generali.cz.
U pojištění majetku je počet a výše škod zatím nižší. Generali má hlášeno 67 pojistných událostí zhruba za 1 milion korun. Právě u pojištění majetku očekáváme následný růst výsledných škod. Důvodů je více. Škody způsobené na majetku hlásí lidé s větším zpožděním než u motorových vozidel. Druhým důležitým faktorem je vývoj počasí v následujících dnech. To samé platí i pro tíhu sněhu, která se může projevit až se zpožděním. Její riziko mají klienti Generali kryto již v základním pojištění domu, domácnosti, rekreačního objektu nebo v podnikatelském pojištění majetku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.