« Zpět

RSA slaví třísté výročí založení – DIRECT Pojišťovna slaví třetí narozeniny

| 21. května 2010 - 10:24 | Zprávy | Neživotní pojištění

Rok 2010 je významným milníkem jak pro RSA Insurance Group (RSA), tak pro DIRECT Pojišťovnu. RSA, jedna z nejvýznamnějších světových pojišťovacích skupin a mateřská společnost DIRECT Pojišťovny, si v letošním roce připomíná 300. výročí založení. DIRECT Pojišťovna pak 21. května oslaví tři roky od vstupu na český trh. Historie RSA sahá až do roku 1710, kdy byla ve Velké Británii založena společnost Sun Fire Office (7. 4. 1710), která je považována za jednu z nejstarších pojišťoven na světě. Dnes poskytuje RSA své produkty a služby 20 milionům zákazníků ve více než 130 zemích světa. Třísetletá tradice v pojišťovnictví a špičkové znalosti a zkušenosti v oblasti řízení rizik umožňují skupině RSA identifikovat a efektivně reagovat nejen na současná rizika, ale i na ta budoucí.


DIRECT Pojišťovna vstoupila na český trh 21. května 2007 s přímým prodejem autopojištění. V minulém roce pak rozšířila portfolio svých produktů o pojištění majetku a odpovědnosti občanů.
„Jsme mezinárodní pojišťovací skupina s dlouhou tradicí, na kterou můžeme být právem hrdí. Stejně jako před třemi sty lety podporujeme vize jednotlivců, řídíme jejich rizika a jsme vždy tam, kde nás potřebují. Pomáháme lidem pokračovat dál, i když dojde k nepříjemným událostem,“ říká Andy Haste, generální ředitel skupiny RSA.
„V RSA jsme získali kapitálově velmi silného vlastníka a rovněž přístup k rozsáhlým znalostem a zkušenostem z pojišťovacích trhů v mnoha zemích,“ říká Ján Čarný, generální ředitel DIRECT Pojišťovny.
RSA – 1,6 krát větší než pojistný trh v ČR
Skupina RSA slaví třísté výročí založení a do budoucnosti hledí s jistotou. Má dobré zázemí se silným portfoliem a silnou pozicí na atraktivních trzích. Podobně jako v minulých letech, také v loňském roce dosáhla skupina RSA dobrých výsledků. Hrubé předepsané pojistné za rok 2009 činilo 7,7 miliard liber, což představuje více než 1,6 násobek předepsaného pojistného všech pojišťoven v České republice. RSA se přitom zaměřuje primárně jen na oblast neživotního pojištění.
DIRECT Pojišťovna patří mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny v oblasti pojištění motorových vozidel, což dokládají i statistiky České asociace pojišťoven zveřejněné dne 27. dubna 2010. Zatímco celý trh pojištění motorových vozidel klesl téměř o 9 %, DIRECT Pojišťovna v prvním čtvrtletí 2010 zvýšila objem hrubého předepsaného pojistného v oblasti autopojištění v meziročním srovnání o 27 %.
Od Dickense po Darwina
Za dobu své existence pojistila RSA i takové velikány, jakými jsou spisovatel Charles Dickens, jeden z nejslavnějších anglických architektů své doby Christopher Wren, významný mořeplavec James Cook či zakladatel evoluční biologie Charles Darwin.
RSA pojišťuje také ikony světové architektury, například Tower Bridge v Londýně či Janem Kaplickým navrženou budovu nákupního střediska sítě Selfridges v Birminghamu, kterou časopis The Independent zařadil na seznam nejvýznamnějších moderních staveb světa.

Po celou dobu své historie je RSA hlavním hráčem na pojišťovacím trhu. V domovské Velké Británii je druhou největší pojišťovnou v oblasti komerčního pojištění a čtvrtou největší pojišťovnou v oblasti občanského pojištění.
V červnu 2009 se RSA stala 100% vlastníkem DIRECT Pojišťovny. Spojení DIRECTu s jednou z nejvýznamnějších mezinárodních pojišťovacích skupin vyjadřuje i nové logo DIRECT Pojišťovny, které bylo představeno v únoru letošního roku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.