« Zpět

Roste zájem o pojištění proti ztrátě zaměstnání, nově i mezi majiteli kreditních karet

| 1. července 2013 - 9:43 | Zprávy | Neživotní pojištění

Lidé jsou čím dál více opatrní a stále častěji se připojišťují proti nenadálým událostem, které by mohly v budoucnu ovlivnit jejich schopnost splácet úvěr. V této návaznosti výrazně roste zájem o připojištění rizika ztráty zaměstnání, a to nejen mezi klienty, kteří splácejí Osobní půjčku, ale významně také mezi majiteli kreditních karet.

V první polovině letošního roku došlo k nárůstu počtu klientů s Osobní půjčkou, kteří si rozšířili pojištění schopnosti splácet o riziko ztráty zaměstnání, o 33 procent ve srovnání s druhou polovinou roku 2012. V případě majitelů kreditních karet došlo ve stejném období k nárůstu o 57 procent.
 
„Zájem o pojištění ztráty zaměstnání se zvyšuje již od roku 2009, v poslední době ale o něj sílí zájem i u majitelů kreditních karet. Jednoznačně to ukazuje na to, že lidé stále nevnímají situaci ve společnosti jako stabilní. V době, kdy došlo k propouštění zaměstnanců v řadě velkých firem, obavy o ztrátu zaměstnání neopadávají. Do určité míry to souvisí i s tím, jak je obtížné sehnat nové místo v určitých regionech a na určitých pozicích,“ uvedl Milan Cáder, ředitel Správy přímého prodeje společnosti Cetelem ČR, a.s. Dodává, že za zájmem o toto pojištění lze spatřovat také zvyšující se finanční gramotnost lidí, kteří si uvědomují, že i kreditní karta je závazek, který je třeba hradit v pravidelných splátkách.
 
V rámci pojištění schopnosti splácet spolupracuje Cetelem se sesterskou společností BNP Paribas Cardif Pojišťovnou, a.s.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.