« Zpět

První přímou likvidaci nezaviněných škod na zdraví a nejvyšší limit plnění přináší nové autopojištění Allianz

| 13. října 2014 - 12:30 | Zprávy | Neživotní pojištění

Podzimní novinka Allianz pojišťovny nabízí zcela nově konstruované autopojištění umožňující motoristům složit si svůj vlastní produkt podle jednotlivých rizik. Již při uzavírání smlouvy tak uvidí, co a za jaké peníze si kupují. Vysoce transparentní pojištění pro motoristy navíc obsahuje i řadu novinek, počínaje nejvyšším limitem plnění na českém trhu ve výši 200 mil. korun jak při škodách na majetku, tak i při škodách na zdraví až po přímou likvidaci i v případě škod na zdraví.

Začínajícím řidičům je určena mnohem vstřícnější bonusová stupnice a majitelům nákladních vozidel nebo motocyklů zase možnost sjednání pojištění GAP, které jim garantuje vyplacení peněz v takové výši, v jaké si svůj vůz nebo motocykl pořídili. Nové autopojištění v sobě obsahuje více než dvě desítky variant povinného ručení i havarijního pojištění.
 
„Díky základnímu přehledu rizik a možnosti různých kombinací navrhujeme řidičům optimální varianty, které si však s našimi zástupci ještě vyladí, takže platí pouze za rizika, kterých se obávají a která chtějí mít pojištěna,“ říká k novému principu pojištění ředitelka úseku produktového managementu Allianz pojišťovny Veronika Hašplová.
 
Nová segmentace se poprvé dotýká také tovární značky vozidel. Podle pojišťovny tento údaj, který se už běžně uplatňuje v havarijním pojištění, hraje roli i u tvorby cen povinného ručení. Novinkou je rovněž přímá likvidace, zahrnující škody na zdraví. „Někteří naši klienti měli problémy se získáním peněz po vážných úrazech, které jim způsobily vozy s povinným ručením u jiné pojišťovny,“ popisuje dosavadní stav Hašplová. „To se nyní mění. Přímá likvidace, týkající se i nezaviněných škod na zdraví, klientům umožní, že škodu dostanou zaplacenou přímo z Allianz a podle standardů Allianz.“
 
Důraz na individualizaci je u nového autopojištění Allianz patrný také například opuštěním škály pevných limitů u pojištění skel. Motorista, jehož sklo stojí 14 tisíc korun, nebude již platit sazbu za limit s hranicí 20 tisíc korun, ale pouze částku odpovídající skutečné ceně. Změna se týká i navýšení počtu dnů, na které lze získat náhradní vozidlo a také vyššího limitu vypůjčení náhradního vozu.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.