« Zpět

Povodňové škody na vozidlech řeší povinné ručení Kooperativy

| 13. srpna 2010 - 10:02 | Zprávy | Neživotní pojištění

Po víkendových bleskových povodních už Kooperativa eviduje přes 1700 škod za celkem 292 milionů Kč. Přijímáme ale stále nová hlášení od klientů a předpokládáme, že škody mohou dosáhnout výše až 400 milionů Kč. Kromě zatopených domů, výrobních i skladových hal registruje Kooperativa také 177 poškozených automobilů. Většinou se jedná o totální škody, kdy vozidla unesl proud vody a naprosto je zdemoloval. Celkem dosahují škody na povodní poškozených vozidlech 13 milionů Kč.


A v cca 120 případech dostanou klienti náhradu za zničené vozidlo jen proto, že mají u Kooperativy uzavřené povinné ručení, které kryje i živelné škody. U ostatních pojišťoven se tyto škody hradí pouze z havarijního pojištění.
Potřebujete pojistit? Využijte možnosti on-line pojištění zde
„Klientům vyplatíme z povinného ručení škody na vozidlech asi za 8,5 milionů Kč. Ostatní škody budeme hradit z havarijního pojištění našich klientů“, doplnil Milan Gregor, ředitel Centra likvidace pojistných událostí.
Pojištění živelných škod v rámci povinného ručení Kooperativy je unikátní. Kooperativa ho zdarma v rámci svého povinného ručení nabízí od roku 2005. Za tu dobu svým klientům v povinném ručení vyplatila za živelné škody přes 200 milionů Kč.
Kromě výplaty pojistného plnění po ukončení pojistné události nabízí Kooperativa klientům zasaženým povodněmi i možnost požádat o výplatu zálohy na pojistné plnění. Stačí vyplnit příslušný formulář s likvidátorem, který škodu dokumentuje. Zálohu Kooperativa klientovi obratem poukáže na účet.
I nadále mohou klienti škody hlásit na infolince Kooperativy 841 105 105, on-line na www.koop.cz či na libovolném obchodním místě firmy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.