« Zpět

Povodně 2010 – Polovině majitelů rodinných domů již byly poukázany peníze za povodňové škody

| 1. června 2010 - 9:25 | Zprávy | Neživotní pojištění

Nejvíce pojistných událostí eviduje Generali na rodinných domech, jejichž majitelé prozatím zaregistrovali přibližně 350 škod za 11 miliónů korun. Likvidátoři pojišťovny Generali v krátkém čase vyřídili přibližně polovinu těchto škod, dalším klientům poskytují zálohy na pojistná plnění na základě prohlídek mobilních techniků. Díky každodennímu mapování způsobených škod přímo v terénu upravili předpokládaný celkový účet letošních povodní na 1200 škod za 100 miliónů korun.

Třináctý den po povodních nahlásili klienti Generali více než 570 škod za 30 miliónů korun.

Druhou nejpočetnější skupinou škod jsou pojistné události na domácnostech, kterých Generali eviduje přibližně 140 za necelé 3 miliony korun, 65% z nich již bylo zlikvidováno. Podnikatelé hlásí škody za 4,5 miliónu korun, škody na obecním majetku dosahují aktuálně 6 milionů korun. Právě posledně jmenované škody budou i nadále růst, jak budou podnikatelé i obce sčítat způsobené škody. V konečném účtování mohou výrazně změnit i předpokládaný celkový účet škod.
S ubývající vodou a posupujícím časem začínají růst velké škody nad jeden milión korun. Generali jich dosud eviduje 6 za necelých 10 miliónů korun.
Pomalu se začíná naplňovat odhad zemědělských škod na plodinách a zvířatech. Aktuální výše činí 3 miliony korun, přičemž předpoklad hovoří o 6 milionech ko­run.

Z krajů bylo nejvíce škod nahlášeno v Severomoravském kraji, kde likvidátoři Generali zatím zaznamenali 80% z celkové výše všech nahlášených škod. Z okresů mají v počtu škod největší zastoupení Frýdek-Místek a Karviná. Z městských aglomerací patří nelichotivé prvenství Bohumínu a Karviné.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.