« Zpět

Povinné ručení se vyplatí pečlivě vybírat

| 31. října 2011 - 11:43 | Zprávy | Neživotní pojištění

ZÁSTUPCE ŘEDITELE ÚSEKU POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL POJIŠŤOVNY KOOPERATIVA VÁCLAV RUNŠTUK: Je nabídka povinného ručení dostatečně široká, aby si vybral každý motorista? Pojišťovny nabízejí zpravidla více cenových úrovní pojištění odpovědnosti za škodu, a to většinou v různých balíčcích. 

ZÁSTUPCE ŘEDITELE ÚSEKU POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL POJIŠŤOVNY KOOPERATIVA VÁCLAV RUNŠTUK:
* Je nabídka povinného ručení dostatečně široká, aby si vybral každý motorista?
Pojišťovny nabízejí zpravidla více cenových úrovní pojištění odpovědnosti za škodu, a to většinou v různých balíčcích. To nemusí každému vyhovovat. Proto jsme letos připravili novinku v pojištění motorových vozidel, stavebnicový produkt NAMÍRU. V něm si motorista zvolí jen rizika, která pro své vozidlo potřebuje. Tím si také určí, kolik za pojištění zaplatí, a to jak v povinném ručení, tak havarijním pojištění. NAMÍRU přináší nejširší výběr připojištění na trhu. Pokud si k pojištění NAMÍRU klient sjedná připojištění NA100PRO, získá v povinném ručení širokou pojistnou ochranu, která zahrnuje i krytí živelných škod.

* Jaké další výhody pojištění NA100PRO motoristům přináší?

V případě nezaviněné nehody Kooperativa vyplatí klientovi stoprocentní náhradu škody. Často se totiž stává, že viníkova pojišťovna poškozenému řidiči pojistné plnění poníží. Pokud je ale pojištěn u Kooperativy, toto se mu nestane. Nadneseně můžeme říci, že našemu klientovi nemusí záležet na tom, kdo ho nabourá, neboť Kooperativa se o něj i v rámci povinného ručení komplexně postará. Nemusí nic hlásit pojišťovně viníka, v rámci přímé likvidace za něj pojistnou událost vyřídíme. Navíc klientovi nabídneme náhradní vozidlo po celou dobu opravy jeho vozu. V případě nehody stačí jen zavolat na naši infolinku.

* U povinného ručení se motoristé asi nejvíc rozhodují podle ceny. Nebo máte jiné zkušenosti?

Ceny povinného ručení jsou na nejnižší úrovni za posledních 5 let. Proto by měl zájemce spíše zvážit, jaký komfort a rozsah připojištění pojišťovna za danou cenu nabízí. Rozsah a kvalita nabídek jednotlivých pojišťoven si prostě zaslouží, aby výběru nejvhodnějšího povinného ručení každý motorista chvilku věnoval. Rozhodovat se podle ceny nebo zbytečných dárků, které pojišťovna rozdává, se mu nemusí vyplatit. Důkazem je pojištění NA100PRO, které si už sjednalo téměř 100 tisíc klientů. A pokud se jim něco stane, ušetří jim toto kvalitní pojištění spoustu starostí.

* Oceňují pojišťovny dobré řidiče, kteří se snaží chovat bezpečně a jezdí bez nehod?

Většina pojišťoven se samozřejmě snaží motivovat řidiče k bezpečnějšímu chování. Proto u všech získáte slevu za bezeškodný průběh Vašeho předchozího pojištění. Kooperativa navíc řidičům umožňuje přenos získaného bonusu z povinného ručení na havarijní pojištění. Klient jezdící bez nehod díky tomu může výrazně ušetřit i v případě, že si chce rozšířit pojistnou ochranu svého vozu. Najdeme i další příklady podpory prevence škod – například Kooperativa klientům nabízí v havarijním pojištění slevu 5 % z pojistného, pokud se zavážou, že budou v zimním období používat zimní obutí.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.