« Zpět

Povinné ručení není v tuzemsku výdělečný byznys

| 26. ledna 2011 - 10:46 | Zprávy | Neživotní pojištění

To, že škody na silnicích neustále narůstají, je bohužel skutečnost. Na druhou stranu ale motoristé zatím nějaké výraznější dopady na pojistném příliš nepozorují. Určitě je to díky konkurenci, která je velmi tvrdá. Kde by ale rozhodně mělo dojít ke zvýšení pojistného, je kategorie bourajících řidičů. Rozdíl v cenách pojištění mezi dobrými a špatnými řidiči je v Česku stále velmi nízký. A to není dobře. Ve vyspělých zemích Evropy je znevýhodnění bourajících řidičů podstatně větší.

GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAROSLAV BESPERÁT:
* Škody z povinného ručení podle statistik v posledních letech stále rostou. Jaké lze očekávat dopady pro klienty – motoristy v budoucnu?

To, že škody na silnicích neustále narůstají, je bohužel skutečnost. Na druhou stranu ale motoristé zatím nějaké výraznější dopady na pojistném příliš nepozorují. Určitě je to díky konkurenci, která je velmi tvrdá. Kde by ale rozhodně mělo dojít ke zvýšení pojistného, je kategorie bourajících řidičů. Rozdíl v cenách pojištění mezi dobrými a špatnými řidiči je v Česku stále velmi nízký. A to není dobře. Ve vyspělých zemích Evropy je znevýhodnění bourajících řidičů podstatně větší.
* Které škody v rámci povinného ručení rostou nejrychleji?
Jednoznačně největší růst se týká oblasti výplaty pojistného plnění u škod na zdraví. Tato výše odškodnění roste každoročně velmi dynamicky. Velký vliv na výši odškodění mají především zranění s trvalými následky. Ten, kdo se ocitne v důsledku silniční nehody na vozíku a je navíc ještě výrazně mladý, představuje pro pojišťovnu povinnost vyplácet tzv. renty až do konce života. Na to musíte ze zákona vytvářet dostatečné rezervy v řádech desítek i stovek miliónů korun. Povinné ručení tedy rozhodně není výdělečný byznys.

* Povinné ručení funguje již dlouhá léta. Lze u něj za poslední roky pozorovat vůbec nějaké změny?

Povinné ručení je oblastí pojišťovnictví, kde vládne nejtvrdší konkurence. Důvodem je, že ho musí mít každý, a tím představuje pro každou pojišťovnu zajímavou akvizici i pro nabídku jiných pojistných produktů. Další věc, která se lety potvrzuje, je stále rostoucí administrativní náročnost spojená s tímto typem pojištění. Původní předpoklad, že se systém po několika letech usadí, se tak nenaplňuje ani v nejmenším. Realita je taková, že je zde obrovská fluktuace a životnost pojistek se zkracuje. Tím jen narůstají nároky na správu pojištění. Současně konkurence a legislativa přinášejí řadu změn, na které musíme reagovat. Práce nám tak neustále přibývá, a proto dosáhnout nějaké úspory nákladů u povinného ručení je velmi obtížné až nemožné.

* Vidíte v Česku vůbec nějaký prostor pro případnou další pojišťovnu, která by zde nabízela povinné ručení?

Samozřejmě si to může zkusit každý. Trh je ale velmi stabilizovaný a každá další pojišťovna, která by v Česku chtěla prodávat povinné ručení, by musela investovat obrovské peníze. A velkou neznámou je návratnost takové investice. Zde lze hovořit o nějakých deseti, možná dvaceti letech. Velmi pravděpodobné ale je, že by se počáteční investice pojišťovně vůbec nevrátila.

* Zatímco ostatní pojišťovny v poslední době jen velmi obtížně navyšovaly svůj klientský kmen, nebo jim dokonce klientů ubývalo, České podnikatelské pojišťovně se naopak v tomto ohledu dařilo. Čím si to vysvětlujete?

Posledního dva a půl roku jsme prožívali velký úspěch. Naše portfolio jsme navýšili o 300 tisíc vozidel. Pro zajímavost – počet registrovaných vozidel stoupl v Česku ve stejném období o 600 tisíc vozidel. Takže jsme získali z tohoto nárůstu v podstatě polovinu. To se žádné jiné pojišťovně na trhu za celé období po „velkém třesku“, tedy tzv. demonopolizaci povinného ručení, nepodařilo. Za úspěchem stojí několik faktorů, které se nám podařilo ideálně skloubit a načasovat. Základním předpokladem je velmi dobrý produkt, stabilita i kvalita a v neposlední řadě motivovaná široká prodejní síť. Té je potřeba se věnovat a přesvědčit ji, že produkt a servis, který nabízíte, jsou nejlepší nebo mezi nejlepšími na trhu. A to se nám povedlo. Také si prodejní sítě velmi vážíme.

* Je podle vás český trh povinného ručení něčím specifický – odlišný od jiných zemí EU?

Většina tuzemských pojišťoven má zahraniční vlastníky, proto například kvalita služeb, přístup ke klientům a řada dalších věcí se od pojišťoven v cizině tolik neliší. Kde ale panují značné rozdíly, je cena. V zahraničí je povinné ručení výrazně dražší než u nás. To se týká zejména špatných řidičů, kteří často bourají. Ti platí pěti- i desetinásobky toho, co hradí tito motoristé na povinném ručení u nás. V tomto ohledu máme stále co dohánět.

* Jaký je váš názor na řidiče, kteří provozují motorová vozidla a ignorují povinné ručení?

V případě neplatičů mám naprosto jasno – tito lidé nemají na silnici co dělat. Když neplatí, ať nejezdí. Říkám to kvůli poctivým lidem – jsou to totiž právě oni, kteří doplácejí na motoristy, kteří povinné ručení ignorují. Zde s povděkem kvituji zavedení penalizace, tedy odvodů do garančního fondu u motoristů, kteří povinné ručení neplatí. Byl to obrovský krok kupředu a díky za něj. Tlak na neplatiče se tak díky penalizaci stupňuje a je to tak v pořádku. Počet nepojištěných vozidel začal klesat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.