« Zpět

Pojišťovny sázejí na ženy

| 13. září 2011 - 9:03 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pojišťovny mají rády ženy. Ptáte se proč? Podle neúprosných statistik se ženy dožívají vyššího věku než muži, jsou u nich méně časté úrazy a při dopravních nehodách za sebou zanechávají finančně méně vážné škody. Není to ale jediný důvod k náklonnosti.

Pojišťovny mají rády ženy. Ptáte se proč? Podle neúprosných statistik se ženy dožívají vyššího věku než muži, jsou u nich méně časté úrazy a při dopravních nehodách za sebou zanechávají finančně méně vážné škody. Není to ale jediný důvod k náklonnosti.
Podle statistiku žen dochází méně častok oněm událostem, proti jejichž důsledkům se lidé pojišťují. A tak jsou také pojišťovny méně často nuceny sahat do peněženkya vyplácet plnění. Je tu ale ještě jedna věc, která zdviháv jejich očích cenu žen. Jsou to totiž především ženy, kdo dokáže méně aktivní partnery přimět k nákupu pojištění a přispět tak krostoucímu obratu i zisku pojišťovacích ústavů.
Pojišťovny si stále častěji uvědomují, že ženy jsou zajímavým cílovým segmentem, o který se vyplatí bojovat. Na jaké výhody se mohou ženy při nákupu pojištění těšit? Jednak je to sleva ve výši deset až dvacet procent na pojistném v úrazovém pojištění. Ta se pomalu stává standardem a aktuálně ji nabízejí minimálně tři pojišťovny. Ve srovnání smuži mají ženy pochopitelně levnější i životní pojištění či pojištění auta. Kromě nižších cennabízejí pojišťovny iprodukty upravené ženám takříkajíc na tělo.
Letošní novinkou na českém trhu je nabídka připojištění pro případ vážných zdravotních událostí, které mohou potkat jen ženy. Toto pojištění výrazně rozšiřuje stávající nabídku pojištění závažných onemocnění. Kryje například rakovinu ženských pohlavních orgánů, inkontineci s nutností chirurgického zákroku, vyjmenované výkony plastické chirurgie po úrazech, úmrtí ženy při porodu nebo určité těhotenské, porodní a poporodní komplikace. Toto pojištění má v nabídce pojišťovna Allianz.Je ale nejspíš jenotázkou času, kdy konkurence přijde s vlastní nabídkou. Nechejme se překvapit, co v ní bude.
Několik pojišťoven nabízí ženám samostatné pojištění rakoviny prsu. Častou výhodou je to, že pojišťovna část pojistky vyplatí již při diagnóze takzvané rakoviny in-situ, tj. zatím neinvazivní rakoviny, kdy peníze od pojišťovny mohou sloužit k zajištěné lepší lékařské péče.
Setkat se lze i s pojištěním závažných gynekologických onemocnění (kromě rakoviny prsu, děložního čípku atd. však zahrnuje i pojištění rakoviny tlustého střeva). Pojištění slouží k zajištění financí k úhradě nákladů na léčbu, rekonvalescenci nebo kosmetické zákroky, pomůže ke zvýšení kvality života ženy a kompenzuje pokles příjmu související se závažným onemocněním. Speciální pojistky pro ženy prodává například pojišťovna Generali nebo pojišťovna Chartis.
Co vše ještě domácí pojišťovny ženám přichystaly? Jednou z novinek je pojištění pracovní neschopnosti s výplatou denní dávky, u kterého není z plnění vyloučeno rizikové těhotenství. Pokud žena na rizikovém těhotenství předloží pojišťovně neschopenku od lékaře, dostane dohodnutou dávku.
Výš jsme vyjmenovali pojištění závažnějších událostí. Pojišťovny ale myslí i na parádu a na obyčejný praktický život. Ženy si tak mohou nechat pojistit kabelku a její obsah pro případ odcizení. Možná výplata pojišťovny je však omezena na několik tisíc, jde tedy spíš o pokrytí nákladů na pořízení nového obsahu kabelky než nákupu kabelky samotné. Ženy s kabelkou od Louis Vuitton toto pojištění zřejmě neocení. Možná však uvítají asistenční služby pojišťoven, které se nabízejí k některým pojistným produktům životního a majetkového pojištění. Mohou například zahrnovat úhradu nákladů na hlídání dětí do limitu 5 000 korun ročně při hospitalizaci ženy – vztahuje se i na porod. Obvykle zahrnují také pomoc opraváře v případě technické poruchy či havárie v domácnosti. Asistenční služba v takovém případě prostřednictvím smluvních partnerů (instalatérů, elektrikářů atp.) zařídí rychlé odstranění problému. Takovou službu však nakonec ocení i méně zruční muži.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.