« Zpět

Pojišťovny chtějí fotografie věcí, které zničila voda

| 4. června 2010 - 11:02 | Zprávy | Neživotní pojištění

Všechno fotit, nevyhazovat zničené věci a nezapínat elektroniku, která byla pod vodou. To radí pojišťovny lidem v kraji, kteří mají majetek poničený velkou vodou. apříklad Česká pojišťovna bude lidem, jejichž domy sužuje velká voda, znovu k dispozici i o víkendu. Na telefonní linku 841 114 114 mohou klienti volat od 7 do 19 hodin. S pojišťovnami se mohou lidé spojit i přes jejich weby, kde najdou podrobné návody, jak postupovat.

Pojistky průběžně modernizujte, radí zástupci pojišťoven

Důležité je pořídit seznam zničených věcí a co nejvíc fotek. „Pokud je to možné, měli by lidé třeba elektroniku nechat a ukázat ji technikovi pojišťovny,“ poradil mluvčí České pojišťovny Václav Bálek.
S úklidem je ale vhodné začít hned. Lidé mohou nárokovat i peníze, které zaplatí za pomoc při likvidaci následků. Technici pojišťoven nabízejí třeba i zálohy na pojistné plnění.
Podle mluvčího největší tuzemské pojišťovny by měli lidé čas od času pojistku modernizovat. „Když člověk koupí dům, tak ho pojistí. Během let ho ale opravuje, zhodnocuje. Když mu pak třeba vyhoří, má pojistku na nižší částku, než jaká byla hodnota domu,“ varuje Bálek.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.