« Zpět

Pojišťovací skupina Aviva se vrátila do zisku

| 9. března 2010 - 11:01 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pátá největší pojišťovací skupina na světě Aviva oznámila hospodářské výsledky za rok 2009. Uplynulý rok byl rokem významného rozvoje Aviva a výrazným návratem k zisku. Za rok 2009 vykázala společnost Aviva plc. čistý zisk po zdanění ve výši 1 315 milionu liber, tj. přibližně 39,2 miliardy Kč.


Hospodářské výsledky komentoval Andrew Moss, výkonný ředitel společnosti Aviva plc.:
„Navzdory náročné ekonomické situaci jsme se zaměřili na profitabilitu, snažili jsme se optimalizovat náš kapitál a přeskupit naše portfolio prostřednictvím úspěšného IPO společnosti Delta Lloyd a prodejem našeho australského trhu. Redukovali jsme naše náklady vytvořením jednoduššího a modernějšího způsobu podnikání, který reflektuje měnící se způsob komunikace s našimi klienty.
Při řízení společnosti Aviva zachováme náš disciplinovaný přístup ke kapitálu a profitabilitě. Očekáváme, že i nadále nebude možné odhadnout vývoj okolního prostředí, ale povzbudily nás první náznaky ochoty více spořit, které byly patrné u našich klientů v posledním čtvrtletí minulého roku.
Zaměřujeme se na nárůst ziskovosti u životního pojištění a pojištění majetku, na navýšení majetkových aktiv třetích stran a budeme pokračovat v maximalizaci výhody jediné globální finanční skupiny. Světové ekonomiky se začínají zotavovat a my budeme usilovat o tržní podíl založený na síle naší značky, produktech a distribuci.“
Evropská část Aviva se podílela na pozitivních výsledcích 18% nárůstem provozního zisku v oblasti životního a důchodového pojištění (long-term business, 2009: 1 038 milionu liber / 2008: 881 milionu liber). V České republice skupina prozatím nabízí životní pojištění prostřednictvím společnosti Aviva životní pojišťovna, a.s. Ta zaznamenala zhruba 7% nárůst v pravidelně placeném pojistném při stejné úrovni nového obchodu jako v předchozím roce.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.