« Zpět

Pojistné podle výkonu motoru je výhodnější pro klienty

| 26. října 2009 - 11:11 | Zprávy | Neživotní pojištění

Přibližně 18 tisíc smluv za jeden rok od vstupu na trh je jednoznačný úspěch. Dokázali jsme nabídnout to, co klienti od autopojištění chtějí – prvotřídní služby za nízké pojistné. Pojistný produkt Auto, v rámci kterého lze sjednat povinné ručení i havarijního pojištění, jsme navíc především v počátku podpořili výraznou reklamní kampaní. Díky tomu jsme se viditelně odlišili od konkurence, což je v této oblasti obzvlášť důležité.

TECHNICKÝ ŘEDITEL AXA POJIŠŤOVNY LUCIÁN BESTERCI:
* Jak hodnotíte výsledky vaší pojišťovny v oblasti pojištění automobilů?

* Jak velkou roli mají při vybírání povinného ručení a havarijního pojištění doplňkové služby, například právě vámi nabízené asistenční služby?
Různé formy nadstandardních služeb hrají stále větší roli u mnoha pojistných produktů. To platí tím spíše, čím více jsou si produkty určitého typu podobné. U povinného ručení a havarijního pojištění toto platí, nabídky většiny pojišťoven se příliš lišit nemohou. Pozornost klientů můžete získat výhodným pojistným, a pak právě nadstandardními službami. Klienti naší pojišťovny získávají automaticky k povinnému ručení i havarijnímu pojištění asistenční služby zdarma, díky kterým se mohou na cestách cítit komfortněji.
* O jaký rozsah asistenčních služeb jde?
Jde o asistenci v širokém slova smyslu, která se neomezuje pouze na pojistné události, jako jsou zejména havárie. Pokrývá i takové případy, kdy třeba píchnete pneumatiku, nebo vám dojde na silnici palivo. Stačí zavolat na asistenční linku a domluvit se s operátorem, který celou situaci pomůže rychle vyřešit. Zákazníci tak vědí, že na případné problémy nejsou na cestách nikdy sami, což je přesně ten pocit, který je pro klidné cestování klíčový. Proto jsou komplexní asistenční služby obrovskou výhodou našeho pojištění Auto, díky čemuž jsme si klienty rychle získali. Dobré výsledky za první rok na trhu to naprosto potvrzují.
* Od konkurence se odlišujete i stanovením pojistného dle výkonu motoru. Proč jste se rozhodli pro tuto variantu?
Je to výhodnější pro zákazníky, zejména pro majitele aut se vznětovými motory, jako je například Škoda Octavia 1,9 SDi. Tito řidiči mohou každoročně ušetřit i částky přesahující pět tisíc korun. Navíc je tento způsob výpočtu pojistného i logičtější. Vychází se z toho, že automobily s větším výkonem motoru umožňují rychlejší jízdu, což zvyšuje pravděpodobnost nehody. Pokud sledujete jen objem válců motoru, znevýhodňujete právě diesely, které mají menší výkon než benzínové motory se stejným objemem.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.