« Zpět

Nové povinné ručení Allianz pojišťovny poskytuje motoristům nejširší ochranu a zahrnuje například živly, srážku se zvěří i poškození vozidla zvířetem

| 23. září 2010 - 9:52 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna začne od října nabízet motoristům zbrusu nové povinné ručení. Poprvé není určeno majitelům vozidel jenom podle dosud užívaných standardních segmentů, ale podle toho, jací konkrétně jsou motoristé. Zajišťuje nejširší ochranu v České republice a umožňuje volbu jednotlivých rizik podle toho, čeho se řidiči obávají. Novým povinným ručením Allianz už proto šoféři nechrání pouze své okolí, ale také sami sebe.


Mohou mít stejný vůz, bydliště, věk i bonus, přesto však mohou mít odlišné sazby. Dostanou na výběr ze tří balíčků, které se od sebe nebudou lišit pouze limity plnění, ale především škálou krytých rizik. Kromě nových balíčků Normal, Optimal a Exkluziv se standardními limity ve výši 35, 50 a 100 milionů korun kryje nově povinné ručení Allianz také například poškození vozidla zvířetem, živelná rizika, střet se zvířetem a garantuje výplatu až půl milionu korun na nový vůz a až 30.000 Kč ročně na jeho provoz v případě následků po autonehodě. Má rovněž výhodu, že první škoda nemusí mít vliv na bonus a že řidič i při havárii, kterou zavinil, získá náhradní vozidlo na dobu pěti dnů.
Vyberte si vhodné pojištění zde
„Kdo žije sám, jezdí málo, parkuje v garáži a nevyráží často do zahraničí, bude mít nejspíš za volantem obavu z jiných věcí, než majitel auta, které stojí v aleji, má doma děti a často cestuje do ciziny,“ vysvětluje základní filosofii této novinky předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. „Povinné ručení, které mu dává jistotu, že nebude následky své nepozornosti hradit z vlastní kapsy, mít musí. Teď však v Allianz kromě toho získá i možnost postarat se sám o sebe,“ dodává Strnad.
Škody způsobené zvířetem na elektroinstalaci, brzdovém a chladícím systému kryje povinné ručení Allianz až do 100 000 korun a bez spoluúčasti. Srážka se zvířetem se neomezuje pouze na lesní zvěř, ale na všechna ostatní zvířata a stejně jako v případě živlů kryje tyto pojistné události i na území velké části Evropy včetně Turecka. Všechny novinky navíc Allianz zavádí bez spoluúčasti, takže škodu dostanou motoristé zaplacenou do poslední koruny.
Zcela nově pak Allianz pojišťovna přichází v rámci povinného ručení s nabídkou doplňkového pojištění pro případ škody na vozidle způsobené provozem jiného vozidla. Motorista se sjednaným povinným ručením u Allianz tak má výhodu, že mu Allianz pojišťovna nebude pouze pomáhat s kontaktem na druhého pojistitele, ale škodu na jeho vozidle mu sama uhradí. Stejně tak zajistí na své náklady odtah do opravny a zapůjčení náhradního vozidla. Nebude tedy vůbec muset ztrácet čas s vyřizováním škody u jiné pojišťovny a využije kvalitních likvidačních služeb Allianz.
Ačkoliv škálu nabízených pojištění Allianz rozšířila a hodnota každého z balíčků je tedy větší, zaplatí motoristé méně nebo přibližně stejně, jako doposud. Je pouze na nich, kterému z balíčků dají přednost.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.