« Zpět

Nemilé překvapení, které může nastat při návratu na chatu po zimě: škody za desetitisíce

| 3. dubna 2012 - 12:17 | Zprávy | Neživotní pojištění

Zloději a vandalové připravují české chataře po své „návštěvě“ přibližně o 19 000 korun. Taková je průměrná škoda způsobená vloupáním do rekreačních objektů podle policejních statistik za loňský rok.

Majitelé chat či chalup se těmto ztrátám mohou bránit jak lepším zabezpečením svých objektů, tak pojištěním. Ne každá pojišťovna však krytí škod způsobených nezvanými hosty do pojistky zahrnuje. Vhodné pojištění proti vloupání i vandalismu poskytuje například DIRECT Pojišťovna.
„Řada chatařů má své rekreační objekty pojištěné proti živelným událostem, ale neuvědomují si, o co je mohou připravit zloději a vandalové. To, že v jimi uzavřeném pojištění nejsou tyto škody zahrnuty, zjistí často, až když k takové události dojde,“ říká Kateřina Krásová, tisková mluvčí DIRECT Pojišťovny. „V naší nabídce pojištění rekreačních objektů si klienti vyberou hned ze dvou balíčků pojištění, které následky vandalismu a vloupání kryjí. A mnoho peněz mohou ušetřit také díky automatickému pojištění zahrady,“ dodává Kateřina Krásová.
Fakt, že rekreační objekty nejsou pod každodenním dohledem svých majitelů, výrazně ulehčuje zlodějům a vandalům nekalou činnost. Když k tomu připočteme vlažný přístup chatařů k otázce zabezpečení svých objektů, není se co divit, že řada z nich při prvním jarním návratu na chatu tráví čas místo relaxace sepisováním policejního protokolu a následným úklidem.
Policie ČR vyčíslila celkovou škodu na rekreačních objektech za rok 2011 přibližně na 92 milionů korun. Evidovala dohromady 4 846 případů vloupání. Kdyby se k tomu ovšem přidaly i následky vandalismu, byly by škody ještě vyšší. Cena vhodného pojištění chaty či chalupy je přitom proti škodám způsobeným nezvanými hosty skutečně jen zlomková.
Pojištění rekreačních objektů od DIRECT Pojišťovny
V nabídce DIRECT Pojišťovny si mohou chataři vybrat ze dvou balíčků pojištění, které právě následky vloupání a vandalismu pokrývají – DIRECT domov OPTI nebo MAXI. Rekreační objekt lze pojistit až do výše 8 milionů Kč na nemovitost a 300 000 Kč na domácnost. Za vhodné zabezpečení objektu nabízí DIRECT Pojišťovna slevu až 50 % z pojistného. V ceně pak získají klienti také pojištění zahrady, které se vztahuje na zahradní nábytek, gril, ale i vypěstované plodiny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.