« Zpět

Nástrahy havarijního pojištění

| 30. srpna 2010 - 11:21 | Zprávy | Neživotní pojištění

Podíváme se na základní typy přístupu pojišťoven k formě plnění. Řeč bude o úhradě škody rozpočtem a proplacení faktury. Do jakého autoservisu zajít? 

Podíváme se na základní typy přístupu pojišťoven k formě plnění. Řeč bude o úhradě škody rozpočtem a proplacení faktury. Do jakého autoservisu zajít?
Uvažujete o havarijním pojištění svého vozu? Přemýšlíte o ceně pojištění a hladkém chodu úhrady plnění? Lze sestavit pojištění, které bude odpovídat zcela vaší představě? Představa každého z nás o formě a výši plnění za škodu na vašem plechovém miláčkovi může být jiná. Havarijní pojištění se liší nejen cenou, ale i přístupem k úhradě plnění. Ponechme nyní cenovou otázku a pojďme si základní typy přístupu pojišťoven k formě plnění představit.
Úhrada škody rozpočtem aneb auto opraví soused v garáži a ještě něco zbude na dovolenou
Pojišťovny umožňují škodu řešit i kalkulací nákladů na opravu, tzv. „rozpočtem“. Požadavek na tuto formu vyřízení škody (náklady na opravu zkalkuluje na základě vašeho požadavku pojišťovna) je možné uplatnit u technika při prohlídce vozidla nebo přímo v call centru na bezplatné lince pojišťoven. Vypočtená částka je vám zaplacena v hotovosti. Tento způsob úhrady škody je výhodný pro klienta, který si dokáže zajistit opravu vozu buď svépomocí nebo u drobného živnostníka, který dokáže vyřešit škodu provizorní opravou poškozeného dílu. Jsou pojišťovny, které tento způsob úhrady škody upřednostňují.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.