« Zpět

Na povinném ručení od AXA pojišťovny můžete ušetřit tisíce korun ročně

| 18. května 2011 - 10:16 | Zprávy | Neživotní pojištění

Povinné ručení zná každý řidič, ale zdaleka ne každý ví, že výběrem té správné pojišťovny může každoročně ušetřit značnou částku. Cenu povinného ručení může kromě typu vozidla určovat i věk a bydliště držitele vozidla. AXA pojišťovna navíc u vozidla nesleduje objem válců, ale výkon motoru, což znamená další úsporu na pojistném pro majitele určitých typů aut, zejména dieselů. 

navíc umožňuje převádět bonus z povinného ručení i na havarijní pojištění.
Není řidič jako řidič

Ze všech dopravních statistik je zřejmé, že mladí řidiči způsobují nehody mnohem častěji, než ti zkušení, čerství majitelé řidičských průkazů mnohdy nemají potřebné množství zkušeností, dělají více chyb, jsou náchylnější k rychlé jízdě a kolikrát nedokáží s potřebnou přesností odhadnout své schopnosti či vlastnosti vozidla, jež řídí. U takových řidičů se značně zvyšuje riziko nehodovosti. Nastalé škody jsou pak hrazeny z povinného ručení. AXA pojišťovna tyto statistiky reflektuje, a proto svým zkušenějším klientům, kteří jezdí bez nehod a způsobují méně škod, nabízí výhodnější podmínky při sjednávání povinného ručení. Klienti ve věku třicet až šedesát devět let mají u AXA pojišťovny výrazně levnější povinné ručení. A navíc samozřejmě platí, že čím déle jezdíte bez nehod, tím bude vaše pojistné nadále snižováno díky bonusu.

Rozhoduje i výkon motoru a bydliště

Většina pojišťoven v české republice ve svých podmínkách povinného ručení zohledňuje typ motoru pojištěného vozidla. Základním měřítkem je pro ně jeho objem. Na základě tohoto rozdělení však doplácí majitelé dieselových automobilů, které nedosahují takových výkonů, přestože mají srovnatelný objem motoru. AXA se proto tímto postupem neřídí a vypočítává výši povinného ručení podle výkonu motoru.
Důležitou roli při sjednání pojištění hraje i klientovo místo bydliště. Obyvatelé velkých měst, kde je mnohem hustší dopravní infrastruktura, větší počet dopravních prostředků a tím pádem i výrazně větší riziko nehodovosti, statisticky bourají častěji nežli lidé v menších obcích. Klienti z menších obcí mají proto u AXA pojišťovny výhodnější cenovou nabídku povinného ručení.

Ušetříte tisíce

Jak výrazné jsou výhody pro některé řidiče a automobily u AXA pojišťovny, lze nejlépe ukázat na příkladu jednačtyřicetiletého řidiče Škody Fabie 1,9 SDI (47 kW) s bydlištěm v malé obci a s předchozími čtyřmi lety bez nehody. Takový řidič zaplatí u AXA pojišťovny každoročně až o 4500 korun méně než u konkurenčních pojišťoven. Pokud si bude chtít klient ověřit, kolik by zaplatil za svůj vůz, může kontaktovat AXA linku 292 292 292, kde mu zkušení pracovníci AXA během několika vteřin cenu sdělí.
Dobrý řidič, jezdící bez nehod, si prostě zaslouží platit menší pojistné. A totéž platí u AXA pojišťovny i pro havarijní pojištění. Pokud si tedy klient vyjezdí v rámci povinného ručení bonus, bude mu převeden i na havarijní pojištění.

Nadstandardní asistenční služby

Každá pojišťovna ke svému povinnému ručení nabízí asistenční služby v případě autonehody. Pojišťovna AXA jde však ještě dál. Řidiči totiž potřebují pomoc i v méně závažných situacích, kdy jim třeba dojde palivo během jízdy a čerpací stanice je daleko. V takovém případě je AXA nablízku a zcela zdarma pomůže situaci vyřešit. Stačí zavolat na asistenční linku a operátor zorganizuje rychlou pomoc do jedné hodiny. Pokud byste náhodou museli čekat byť jen o chvilku déle, dostanete od AXA pojišťovny 500 korun.
K dalším z poskytovaných služeb v rámci povinného ručení patří i neomezený limit na odtah v rámci České republiky a Slovenska. Pokud se tedy například klientovi z Chebu stane nehoda nebo se jeho automobil porouchá až na ukrajinských hranicích, AXA mu zcela zdarma zajistí odtažení vozidla do jeho servisu v Chebu.
V neposlední řadě je třeba vzpomenout i na situace, v nichž se klient pojišťovny dostane při nehodě do sporu s protistranou nebo organizací, která je spjatá s provozem jeho vozidla. I zde se AXA o vše postará a zajistí právníka, jenž za něj spor vyřeší.
Pro více informací navštivte www.axa.cz, jakoukoliv pobočku finanční skupiny AXA, nebo volejte 292 292 292.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.