« Zpět

Máte dostatečně zajištěnou domácnost?

| 21. dubna 2010 - 10:00 | Zprávy | Neživotní pojištění

Čtyři z deseti českých domácností nechrání žádné bezpečnostní opatření, vyplývá z průzkumu DIRECT Pojišťovny, který byl proveden na vzorku 1000 domácností. Jen 6 % obyvatel má doma nainstalovaný alarm a 18 % z dotázaných chrání svou domácnost bezpečnostními dveřmi. Nejméně zajišťují svá bydliště obyvatelé nejmenších obcí. Lidé se přirozeně snaží dokonaleji zabezpečit svůj majetek, pokud má vyšší hodnotu. Podle našeho průzkumu například čtyři z deseti lidí, kteří uvedli, že hodnota vybavení jejich domácnosti přesahuje 1 milion korun, využívají tři až pět bezpečnostních prvků. Naopak téměř 60 % Čechů s vybavením bytu do 100 tisíc korun nepoužívá zabezpečení vůbec žádné, uvedl tiskový mluvčí DIRECT Pojišťovny Tomáš Zavoral.

Polovina respondentů zabezpečuje svůj majetek klasický bezpečnostní zámek, dva lidé z deseti využívají ochrany pomocí bezpečnostních mříží a pouze 1 % domácností využívá kamerový systém.
Zažádejte si o pojištění domácnosti on-line zde
Nedostatečná ochrana domácnosti by se vám nemusela vyplatit. Máte-li pojištěnou domácnost proti krádeži, ještě to neznamená, že dostanete plnění ve smluveném rozsahu. Pokud nedodržíte úroveň zabezpečení, porušujete pojistné podmínky. Jste-li ale zabezpečeni více, než pojišťovna požaduje, čekají vás zajímavé slevy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.