« Zpět

On-line pojištění vyjde levněji

| 25. června 2010 - 11:07 | Zprávy | Neživotní pojištění

Ani pojišťovnictví nezůstalo pozadu za trendem doby vyřizovat co nejvíce věcí přes telefon nebo internet. Každá z pojišťoven se na tuto uživatelsky příjemnou nadstavbu běžných služeb maximálně zaměřila a bez návštěvy pobočky už lze dnes bez problémů sjednat povinné ručení, havarijní pojištění, cestovní či úrazové pojištění i běžné pojištění domácnosti. Infolinky pracují nepřetržitě Jestliže ještě vloni měly jen dvě velké pojišťovny v nepřetržitém provozu telefonní infolinky, tak letos je mají z hodnocených pojišťoven už všechny.

Služby přes web či telefon
Sjednání pojištění, platba i nahlášení škody se obejde bez pobočky Za elektronicky uzavřené pojistné smlouvy jsou slevy i desítky procent

On-line jde sjednat pojištění přes formuláře na internetu i přes telefon, kde k tomu dobře slouží krátké textové zprávy - SMS.
On-line jde nahlásit škodnou událost a do třetice, on line lze získat informaci o průběhu likvidace nebo stavu škodné události. „Samozřejmostí je také zasílání potřebných dokumentů elektronickou cestou,“ doplňuje rozsah služeb pojišťovny Allianz její tisková mluvčí, Pavla Paseková.
O pojištění můžete žádat také on-line zde
Snad nejčastější druh pojištění, které si klienti různých pojišťoven uzavírají sami prostřednictvím internetu, je cestovní pojištění a připojištění. „Pojistná smlouva se pokládá za řádně uzavřenou až v okamžiku jejího zaplacení. A to je v případě platby bankovní kartou ihned. Klienti tak nemusejí čekat do druhého dne, takže jim stačí sjednat pojištění těsně před odjezdem,“ říká Marek Vích, mluvčí pojišťovny Kooperativa.
Výjimkou je pojišťovna Wüstenrot, která platbu kartou svým klientům neumožňuje. „Důvodem toho je, že většina našich klientů k tomuto způsobu placení nemá v současnosti důvěru, a to ze strachu ze zneužití zadaných údajů v internetovém prostředí,“ vysvětluje Kateřina Bílá, mluvčí pojišťovny Wüstenrot.
spora až desítky procent Pro podporu větší komunikace klientů s pojišťovnami přes počítač, funguje u každé z nich systém slev, které se nejčastěji pohybují v pásmu od pěti až do dvaceti procent. Až tolik vám například sleví v Pojišťovně Triglav při pojištění nemovitosti uzavřeném přes internet, tedy on-line. Pro lepší orientaci v aktuálních cenících pojišťoven a možnost výpočtu a vzájemného porovnání pojištění z různých pojišťoven lze navštívit například webové stránky www. top-pojisteni.cz, kde funguje také praktická pojišťovací poradna.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.