« Zpět

On-line pojištění se daří

| 22. října 2009 - 10:50 | Zprávy | Neživotní pojištění

Jak vyplývá z výsledků nejnovějšího průzkumu společnosti KPMG ČR, tempo nabídky on-line produktů a služeb, které poskytují největší pojišťovny působící na českém trhu, se začíná zpomalovat. Objemy uzavřených pojistek a uhrazeného pojistného ovšem stále rostou. Prostřednictvím internetu lze on-line uzavírat především produkty neživotního pojištění. Mezi nejčastější produkty patří cestovní pojištění společně s povinným ručením, které nabízí každá pojišťovna z TOP10, která má tyto produkty ve svém portfoliu.


Průzkum také ukázal, že životní pojištění není možné uzavírat on-line. Vzhledem ke složitosti této skupiny produktů preferují pojišťovny stále osobní kontakt zástupce pojišťovny s klientem.
Z průzkumu dále vyplynulo, že nabídka on-line produktů se od předchozího roku změnila pouze minimálně. Z testované desítky pojišťoven má ve své nabídce on-line cestovní pojištění a povinné ručení sedm pojišťoven, které tento produkt nabízejí i ve svém standardním portfoliu služeb. Zbývající pojišťovny tyto produkty nenabízejí vůbec, protože se specializují hlavně na životní pojištění. Možnost uzavřít on-line havarijní pojištění pak nabízejí, stejně jako v roce 2008, tři pojišťovny. Nárůst v nabídce on-line pojištění byl zaznamenán u pojištění odpovědnosti, pojištění budov, domácnosti a úrazového pojištění. Pokles u cestovního pojištění způsobila výměna pojišťoven na posledním místě ve vybraném vzorku pojišťoven.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.