« Zpět

Kooperativě stále rostou škody po víkendových bouřkách

| 20. srpna 2010 - 9:52 | Zprávy | Neživotní pojištění

Kooperativa od pondělí zaznamenává na infolince tisíce hovorů denně. Do této chvíle klienti Kooperativě nahlásili přes 5300 škod, z toho 3700 automobilů a 1650 škod na nemovitostech. Jejich celková výše se již vyšplhala k částce 300 milionů Kč. Kooperativa očekává, že škody budou přibývat ještě v průběhu příštího týdne, až se lidé vrátí z dovolených. Celkově se může jednat až o 10 000 škod v celkové výši okolo 500 milionů Kč.


„Potvrdily se naše předpoklady, že škody porostou závratným tempem. Proto jsme posílili tým techniků, kteří prohlížejí poškozená vozidla, a na Praze 10 jsme otevřeli další kontaktní centrum, kam mohou klienti své poškozené vozidlo přivézt k prohlídce. Zároveň jsme zajistili víkendový provoz našeho centra v Sámově ulici“, uvedl Milan Gregor, ředitel Centra likvidace pojistných událostí.
Vybírejte a porovnávejte z nabídky pojištění zde
Klienti tak mají možnost nahlásit své škody i v průběhu víkendu. U automobilů se nejčastěji jedná o poškozené karoserie, rozbitá okna nebo i světla. Bohužel v některých případech se jedná o totální škodu, protože částka za opravu vozu by přesáhla jeho současnou cenu. V případě domů klienti nejčastěji hlásí poškozené střechy a rozbitá okna.
„Nejvíce škod evidujeme z Prahy, zejména okolí Krče. Ve středních Čechách krupobití nejvíce zasáhlo naše klienty v Mělníku a jeho okolí. Postiženy byli ale i severní Čechy, škody téměř za milion registrujeme na Litoměřicku, na Děčínsku bouřka napáchala škody za 700 tisíc“, doplnil Gregor.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.