« Zpět

Kooperativa pro letošní sezónu vylepšila cestovní pojištění

| 20. června 2013 - 10:33 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pojišťovna Kooperativa každoročně registruje rostoucí zájem o cestovní pojištění. V roce 2012 sjednala celkem 330 tisíc smluv cestovního pojištění. Předepsané pojistné dosáhlo částky 293 milionů Kč, což je o cca 9 % více, než v roce 2011. Pro letošní sezónu rozšířila cestovní pojištění o krátkodobé pojištění domácnosti a dvojnásobné plnění u úrazového pojištění v případě úrazu při dopravní nehodě.

„Období letních dovolených je bohužel také obdobím zvýšené aktivity bytových zlodějů. Aby naši klienti mohli na dovolenou odjet v klidu a nestresovali se obavami o svůj majetek, připravili jsme pro ně možnost pojistit si po dobu dovolené svoji domácnost, upozorňuje na největší novinku Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v Kooperativě.

Krátkodobé pojištění domácnosti si klient sjedná společně s cestovním pojištěním. Na jedné smlouvě tak vyřeší oba druhy pojištění. Pojistnou částku si klient může zvolit od 200 do 500 tisíc Kč, maximální doba pojištění je 30 dní. Například na deset dní svůj byt pojistí již od 180 Kč. Pojištění obsahuje obvyklá rizika, která mohou nastat v době, kdy je jeho byt opuštěný. Například riziko krádeže, vandalismu, požáru nebo vytopení sousedy. Lze ho sjednat na přepážkách, po telefonu i on-line.

„Nejčastějšími destinacemi, kam naši klienti vloni cestovali, bylo Chorvatsko, Itálie, Rakousko a Slovensko. Češi často cesty podnikají vlastním vozem, proto jsme se rozhodli je lépe zabezpečit pro případ nehody. Pokud si sjednají úrazové pojištění, získají v základní ceně dvojnásobné plnění, pokud k úrazu dojde při dopravní nehodě“, doplňuje Jana Konvalinová.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.