« Zpět

Kooperativa již za povodňové škody vyplatila pojistné plnění ve výši 4,5 milionu Kč

| 13. srpna 2010 - 10:02 | Zprávy | Neživotní pojištění

Každý den likvidátoři pojišťovny Kooperativa prohlédnou a zdokumentují téměř 200 škod. První stovky škod už jsou také ukončeny a klientům bylo odesláno pojistné plnění. K dnešnímu dni již Kooperativa na pojistném plnění vyplatila 4,5 milionu Kč. Zároveň ale klienti stále nové škody hlásí. Kooperativa eviduje přes 1800 škod v celkové výši 320 milionů Kč.


Kromě zatopených domů, výrobních i skladových hal registruje Kooperativa také 190 poškozených automobilů. Většinou se jedná o totální škody, kdy vozidla odnesl proud vody a naprosto je zdemoloval. Celkem dosahují škody na povodní poškozených vozidlech 16,5 milionů Kč. Ve většině případů dostanou klienti náhradu za zničené vozidlo jen proto, že mají u Kooperativy uzavřené povinné ručení, které kryje i živelné škody. U ostatních pojišťoven se tyto škody hradí pouze z havarijního pojištění, které většina motoristů sjednané nemá.
Celkově nejvíce škod evidujeme na Liberecku, 665 škod v celkové výši 180 milionů Kč. Zde dnes přibylo nejvíce velkých škod. Ve Frýdlantu se jedná o průmyslový areál, na kterém vznikla škoda za 30 milionů Kč, město Hrádek nad Nisou nám nahlásilo škody na obecním majetku v celkové výši 5,6 milionu Kč.
Následuje okres Děčín s 330 škodami za 36,8 milionů Kč a Česká Lípa se 290 škodami za 24,7 milionů Kč. Jak v okrese Děčín, tak Česká Lípa evidujeme několik velkých škod. Největší škody voda způsobila ve Velkém Šenově a Rumburku. Z okolí Ústí nad Labem nám klienti nahlásili 33 škod za 2,7 milionu Kč.
Postiženy byly také ale východní Čechy, Vysočina a střední Čechy. V okrese Trutnov máme 23 škod za 3,5 milionu Kč. Zde výši škod ovlivňuje zejména škoda za 2 miliony Kč, kterou voda napáchala na výrobním areálu jedné Trutnovské firmy. V okrese Chrudim voda napáchala 34 škod za 2,52 milionu Kč. Většinou se jedná o poškozené rodinné domy, přičemž největší škodu evidujeme ve Slatiňanech. Jedná se o velmi poškozený rodinný dům, kde výše škody přesáhne 500 tisíc Kč.
I nadále mohou klienti škody hlásit na infolince Kooperativy 841 105 105, on-line na www.koop.cz či na libovolném obchodním místě firmy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.