« Zpět

Klienti Kooperativy po povodních obdrželi již 27 milionů Kč

| 23. srpna 2010 - 10:07 | Zprávy | Neživotní pojištění

Čtrnáct dní po ničivých povodních, které zasáhly severní Čechy, již Kooperativa uzavřela 490 pojistných událostí a svým klientům vyplatila na pojistném plnění přes 27 milionů Kč. Hlášení nových pojistných událostí naštěstí už mnoho nepřibývá. Za poslední týden jsme zaregistrovali asi 300 nových škod. Celkem Kooperativa eviduje 2420 škod v celkové výši 506 milionů Kč. Kromě zatopených domů, výrobních i skladových hal registruje Kooperativa také 235 poškozených automobilů.


Povodně nejvíce postihly Liberecký okres, kde evidujeme 1003 škody v celkové výši 378 milionů Kč. Liberecku dominuje několik velkých škod. Ve Frýdlantu se jedná o průmyslový areál, na kterém vznikla škoda za 30 milionů Kč, město Hrádek nad Nisou nám nahlásilo škody na obecním majetku v celkové výši 5,6 milionu Kč.
Vybírejte a porovnávejte z nabídky pojištění zde
Následuje okres Děčín se 440 škodami za 59,5 milionů Kč a Česká Lípa se 400 škodami za 50 milionů Kč. Jak v okrese Děčín, tak Česká Lípa evidujeme několik velkých škod. Největší škody voda způsobila ve Velkém Šenově a Rumburku. Z okolí Ústí nad Labem nám klienti nahlásili 76 škod za 7,7 milionu Kč.
Postiženy byly také východní Čechy, Vysočina a střední Čechy. V okrese Trutnov máme 27 škod za 4,2 milionu Kč. Zde výši škod ovlivňuje zejména škoda za 2 miliony Kč, kterou voda napáchala na výrobním areálu jedné Trutnovské firmy. V okrese Chrudim voda napáchala 54 škod za 3,7 milionu Kč. Většinou se jedná o poškozené rodinné domy, přičemž největší škodu evidujeme ve Slatiňanech.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.