« Zpět

KB zlepšila pojištění karty

| 19. prosince 2011 - 10:42 | Zprávy | Neživotní pojištění

Majitel karty může důsledky zneužití ztracené či odcizené platební karty zmírnit tím, že si ji pro tento případ pojistí. 
Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou od konce listopadu vylepšila pojištění Merlin, informovala tisková mluvčí KB Monika Klucová. 

Majitel karty může důsledky zneužití ztracené či odcizené platební karty zmírnit tím, že si ji pro tento případ pojistí. Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou od konce listopadu vylepšila pojištění Merlin, informovala tisková mluvčí KB Monika Klucová.
Zásadní novinkou je, že pojištění se vztahuje i na případy zneužití karty, ke kterému dojde za použití PIN.
Pojistná ochrana se dále nově vztahuje na vybrané bankovní poplatky KB související se zneužitím karty a na ztrátu nebo krádež osobních věcí a hotovosti vybrané kartou. Kryje i možné zneužití odcizeného mobilu.
Výše pojistné ochrany má však limity. Například při neoprávněné platbě kartou činí 30 tisíc korun, při výběru z bankomatu 10 tisíc a náklady na pořízení odcizených osobních věcí – mobilu, mp3, peněženky, klíčů, dokladů apod – nejvýše 15 tisíc, s limitem tří tisíc na každou jednotlivou věc. Pojištění volání a zasílání SMS z odcizeného mobilu je omezeno částkou pět tisíc korun.
Pozor je třeba dát na výluky z pojištění. Pojišťovna třeba nehradí škody vzniklé platbami prostřednictvím internetu.
Neposkytne pojistné plnění ani při krádeži osobních věcí umístěných v autě, odložených na veřejně přístupném místě, a při kapesních krádežích a ztrátě drahých kovů a šperků.
Poplatek za pojištění se přitom nezměnil. Činí 276 korun ročně a v případě druhého pojištění k jednomu účtu (pro zmocněnou osobu) je 192 korun ročně.
Důležité je, že pojištění se nově vztahuje na všechny platební karty vydané na jméno pojištěné osoby v Komerční bance.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.