« Zpět

Každý pátý čech si autopojistku uzavře přes internet

| 18. října 2010 - 10:27 | Zprávy | Neživotní pojištění

Zatímco dříve lidé uzavírali přes internet každou desátou pojistnou smlouvu autopojištění, dnes by si novou autopojistku tímto způsobem sjednalo téměř 20 % Čechů. Z průzkumu DIRECT Pojišťovny dále vyplynulo, že přestože zatím stále ještě převažuje obliba sjednávání pojistné smlouvy na pobočkách nebo u pojišťovacích agentů, podíl internetového prodeje na celkovém počtu uzavřených pojistek výrazně roste. 

Zatímco dříve lidé uzavírali přes internet každou desátou pojistnou smlouvu autopojištění, dnes by si novou autopojistku tímto způsobem sjednalo téměř
20 % Čechů. Z průzkumu DIRECT Pojišťovny dále vyplynulo, že přestože zatím stále ještě převažuje obliba sjednávání pojistné smlouvy na pobočkách nebo
u pojišťovacích agentů, podíl internetového prodeje na celkovém počtu uzavřených pojistek výrazně roste.
Sjednání smlouvy přes internet u DIRECT Pojišťovny trvá pouhých sedm minut, a to od sestavení nabídky až po tisk zelené karty.
Pořiďte si taky pojištění on-line zde
„Již dávno neplatí, že internet je doménou těch nejmladších. Podle našeho průzkumu si celkem 22 % respondentů ve věku mezi 40 a 50 lety uzavře novou autopojistku právě prostřednictvím online kanálů,“ říká Tomáš Zavoral, tiskový mluvčí DIRECT Pojišťovny.
Pobočky jsou v Čechách stále nejpopulárnějším místem pro uzavření autopojištění, smlouvu si tímto způsobem naposledy sjednalo 46 % Čechů. Z průzkumu DIRECT Pojišťovny vyplývá, že pobočky jsou oblíbené především u starší generace - 54 % respondentů ve věku 51 až 60 let uvedlo, že si příští autopojištění uzavře na přepážce.
Pojištění lze u DIRECT Pojišťovny během několika minut sjednat pohodlně přes internet nebo po telefonu, a to od sestavení nabídky až po tisk zelené karty. Zájemci si při uzavírání pojistné smlouvy mohou zvolit také bezpapírovou, tedy čistě elektronickou, formu komunikace s pojišťovnou. Klientská zóna umístěná na internetových stránkách DIRECT Pojišťovny snahu o širší využívání elektronických dokumentů při komunikaci
s pojišťovnou podporuje a přináší zákazníkům výrazné zjednodušení a velkou časovou úsporu např. při nahlášení škodní události.
Průzkum pro DIRECT Pojišťovnu realizovala v červnu 2010 společnost TNS AISA.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.