« Zpět

Jak se správně pojistit hledejte v brožurce

| 15. září 2010 - 10:29 | Zprávy | Neživotní pojištění

Jak správně pojistit svůj majetek poradí zájemcům brožurka „S pojištěním proti živlům“, kterou na svém webu vydala Česká asociace pojišťoven (ČAP). Publikace by měla obsahovat všechny potřebné kroky od výběru a sjednání pojistky po řešení škodní události. Obsahuje také informace k jednotlivým živelním rizikům a rady, jak postupovat v případě konkrétní pojistné události.


Podle zprávy ČAP za posledních 15 let pojišťovny vyplatily více než 90 mld. Kč na úhradu škod, které způsobily živelní pohromy. Nejvíce se na částce přitom podílely škody z povodní a dále škody způsobené vichřicí a krupobitím. Bohužel živelní katastrofy odkrývají i chyby, jež klienti při sjednání pojištění dělají.
Inspirujte se v produktech pojišťoven zde
Nejčastější z nich je podpojištěnost majetku, které se ukazuje jako problém zejména u zastaralých pojistných smluv. Živly se nepojištěným ani špatně pojištěným objektům nevyhýbají, je v zájmu každého z nás si smlouvu zkontrolovat, případně aktualizovat , uvedla Marcela Kotyrová, manažerka pro komunikaci a vzdělávání ČAP.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.