« Zpět

Jak postupovat při ohlašování škody po povodni?

| 20. května 2010 - 14:26 | Zprávy | Neživotní pojištění

Vyjádření Allianz pojišťovny, České pojišťovny a Generali pojišťovny jak postupovat v případě vzniklých škod povodněmi 2010. Důležité informace jak škody nahlásit, zdokumentovat atd. Článek bude postupně doplňován o údaje z dalších pojišťoven.

Vyjádření Kooperativa pojišťovny, Allianz pojišťovny, České pojišťovny a Generali pojišťovny jak postupovat v případě vzniklých škod povodněmi 2010. Důležité informace jak škody nahlásit, zdokumentovat atd. Článek bude postupně doplňován o údaje z dalších pojišťoven.
Allianz pojišťovna
Škody způsobené povodněmi lze nahlásit i telefonicky nebo přes internet
Škody způsobené povodněmi lze nahlásit i telefonicky nebo přes internet. Klienti Allianz pojišťovny mohou nahlásit pojistnou událost přes telefon nebo internet. Na adrese www.allianz.cz najdou nejen potřebná kontaktní telefonní čísla a praktické rady, jak postupovat. Svou pojistnou událost mohou přes internet rovnou i on-line nahlásit a poté sledovat celý průběh likvidace: v jaké fázi vyřizování se nachází, jaké kroky již byly provedeny, jaké dokumenty byly předány a které ještě chybějí. Dokumentaci potřebnou k likvidaci pojistné události lze přes internet rovnou vložit a zaslat elektronicky přímo Allianz pojišťovně.
Více ...

Česká pojišťovna
Česká pojišťovna očekává ze záplav na serverní Moravě až 30 tisíc pojistných událostí
Česká pojišťovna eviduje prvních zhruba 500 hlášení pojistných událostí svých klientů z oblastí, které postihla velká voda, nejčastěji z Frýdecko-Místecka a Karvinska. Dosud jsou to jen menší škody ze zaplavených sklepů, kde voda již opadla. První velká vlna registrací škod mnohem většího rozsahu se očekává již koncem tohoto týdne.
Více ...

Generali pojišťovna
Povodně 2010 – očekávané škody klientů Generali atakují hranici 200 miliónů korun
Za první tři dny povodní nahlásili klienti Generali na 250 škod za přibližně 10 milionů korun. Jedná se především o drobnější škody na domácnostech a rodinných domech z míst, kde již voda opadla. První velké škody očekáváme až začátkem příštího týdne. Odhad celkového účtu letošní povodňové kalamity vzrost na 200 milionů korun. Letošní povodně na Moravě budou mít s největší pravděpodobností horší důsledky než velká voda z poloviny loňského roku.
Více ...

Kooperativa pojišťovna
Kooperativa z povodní registruje již přes 650 škod za více než 45 milionů korun
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, v souvislosti s povodněmi, které zasáhly zejména Moravu, registruje přes 650 škod za více než 45 milionů Kč. Největší objem škod je hlášen v Moravskoslezském kraji, nejvíce postižené oblasti jsou Vsetínsko a Karvinsko. Největší počet vodou způsobených škod je na majetku, zejména na nemovitostech fyzických osob, již deset klientů nahlásilo ale i poškození domu sesuvem půdy. Pojišťovna registruje rovněž i některé větší škody – zatopení sportovního areálu či vytopení základní školy.
Více ...

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.