« Zpět

Infolinky Kooperativy zahltili klienti postižení krupobitím

| 17. srpna 2010 - 9:47 | Zprávy | Neživotní pojištění

Včerejší bouřka s kroupami, která postihla Prahu a část středních Čech nadělala starosti především majitelům vozidel. Již v průběhu neděle Kooperativa zaznamenala téměř 50% nárůst zásahů asistenční služby Global Assistance, dnes dopoledne zažila obrovský nápor hlášení škod infolinka Kooperativy.


Kooperativa doporučuje využít k hlášení škod také www.koop.cz, kde lze škodu nahlásit pomocí on-line formuláře.
„Do půl dvanácté jsme přijali téměř 1000 volání. Klienti nám prozatím nahlásili přes 880 pojistných událostí, z toho 600 poškozených aut. Většinou se jedná o škody na karoserii nebo sklech vozidel. Nejvíce škod evidujeme z Prahy, zejména okolí Krče. Ve středních Čechách krupobití nejvíce zasáhlo naše klienty v Příbrami a jejím okolí“, říká Milan Gregor, ředitel Centra likvidace pojistných událostí.

Myslete na budoucnost, pojistěte si majetek!

Výhodu mají klienti Kooperativy, kteří mají sjednané povinné ručení s pojištěním živelných událostí. Krupobití je jedno z rizik, které toto pojištění kryje. U ostatních pojišťoven se tyto škody hradí pouze z havarijního pojištění.
„ Z povinného ručení budeme vyplácet 500 z nahlášených škod. Průměrná výše škody se v těchto případech pohybuje okolo 20 tisíc korun. Celkově tedy klientům vyplatíme přes 10 milionů korun“, doplňuje Milan Gregor.
Pojištění živelných škod v rámci povinného ručení Kooperativy je unikátní. Kooperativa ho zdarma v rámci svého povinného ručení nabízí od roku 2005. Za tu dobu svým klientům v povinném ručení vyplatila za živelné škody přes 200 milionů Kč.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.