« Zpět

E15: ČP zahájila kampaň na získání ztracených klientů

| 2. září 2009 - 10:25 | Zprávy | Neživotní pojištění

Česká pojišťovna (ČP) zahájila rozsáhlou kampaň na získání ztracených klientů povinného ručení. Své bývalé klienty obeslala ČP s nabídkou návratu za výhodných podmínek. Podle informací deníku E15 se jedná o pilotní projekt na 15.000 bývalých zákaznících, kteří přešli k jiné pojišťovně. 

Česká pojišťovna (ČP) zahájila rozsáhlou kampaň na získání ztracených klientů povinného ručení. Své bývalé klienty obeslala ČP s nabídkou návratu za výhodných podmínek. Podle informací deníku E15 se jedná o pilotní projekt na 15.000 bývalých zákaznících, kteří přešli k jiné pojišťovně.
Předem vyplněný dotazník stačí jen podepsat a ofrankovanou přiloženou obálku odeslat zpět do pojišťovny. Současně klienti také obdrželi vyplněnou výpověď ke své stávající pojišťovně.
Pokud projekt ČP vyhodnotí jako úspěšný, přijde masivní kampaň, v rámci které může pojišťovna oslovit až několik set tisíc klientů, které ztratila v uplynulých letech. Podle statistiky České kanceláře pojistitelů jen od roku 2006 přišla o 200.000 smluv o povinném ručení. Oficiálně však pojišťovna rozsah kampaně ani počet oslovených řidičů nechce komentovat.
"Jde o vybrané majitele motorových vozidel. Pokud bych sdělil, kolik jich je, asi bych tím potěšil konkurenci, takže číslo bohužel uvést nelze," sdělil pouze mluvčí firmy Václav Bálek. ČP se podle E15 snaží silnou kampaní zastavit úbytek předepsaného pojistného. Do roku 2000 spravovala veškeré povinné ručení, od roku 2003 je však trh plně liberalizovaný a konkurence z koláče někdejší státní pojišťovny neustále ukrajuje. Z pěti miliard korun předepsaných v polovině roku 2006 jsou to současné čtyři miliardy.
Jak vedení pojišťovny podle E15 přiznává v pololetní zprávě o hospodaření, největší podíly na úkor velkých získávají specializované pojišťovny, jako je Triglav, Uniqa a Česká podnikatelská pojišťovna. Značný nárůst však zaznamenala také Generali. Zatímco Česká pojišťovna od roku 2006 jednu miliardu korun na předpise povinného ručení ztratila, Generali si za stejné období polepšila o 700 milionů korun a v polovině letošního roku prodala povinná ručení téměř za 1,3 miliardy korun.
Generali patří do stejného holdingu, jako Česká pojišťovna, současná kampaň je však namířena také proti ní. Podle Bálka ale konkurenční boj mezi firmami jedné skupiny nepředstavuje žádný problém. "Česká pojišťovna i Generali patří do stejného holdingu, ale nabízejí zcela samostatné produkty a bylo by nefér vůči klientům, kdyby si mezi nimi sami nemohli vybrat," uvedl k tomu Bálek.
Nové klienty se před koncem roku budou snažit získat i další tuzemské pojišťovny. "Kampaň na automobilové pojištění spustíme, její téma však nechci dopředu prozrazovat," uvedla například mluvčí pojišťovny Uniqa Eva Svobodová.
ČP je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Generali PPF Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva za 12 miliard eur a poskytuje v regionu služby deseti milionům klientů. Generali PPF Holding, který má sídlo v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze, je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.