« Zpět

Dovolená? Poskládejte si vlastní cestovní pojištění!

| 9. května 2012 - 12:00 | Zprávy | Neživotní pojištění

O dovolené relaxujeme, cestujeme, sportujeme, bavíme se a poznáváme cizí země. Právě na cestách bývá běžné dostat se do situací a zažít rizika, na která nejsme v běžném životě zvyklí. 

//

O dovolené relaxujeme, cestujeme, sportujeme, bavíme se a poznáváme cizí země. Právě na cestách bývá běžné dostat se do situací a zažít rizika, na která nejsme v běžném životě zvyklí.
U České pojišťovny se každý rok více než 1,5 milionu lidí spoléhá na moderní cestovní pojištění, které nepříjemnosti nebo nebezpečí – dojde-li na ně – dokáže vyřešit. Cestovní pojištění si přitom lze poskládat přesně podle konkrétních potřeb – ať už jde o místo pobytu nebo způsob, kterým se na něj cestuje.
Všem, kdo se chystají strávit dovolenou v zahraničí, je určeno Krátkodobé cestovní pojištění. Jeho základ tvoří pojištění léčebných výloh a nepřetržitá asistenční služba společnosti Europ Assistance, a to v kterémkoli koutě světa. A co je nejdůležitější, ČP od loňského roku nabízí nové vyšší limity bez navýšení ceny. K dispozici jsou tak automaticky částky 3 nebo 6 milionů korun, a to podle zvolené varianty pojištění.
V rámci Krátkodobého cestovního pojištění existuje skutečně zajímavý mix jednotlivých připojištění:
-  léčebné výlohy tvoří spolehlivý základ „pro všechny případy“,

- úrazové pojištění pokryje dobu nezbytného léčení úrazu a jeho případné následky,

- odpovědnost za škody, které někomu způsobíte kdekoliv v zahraničí,

- cestovní zavazadla pojištěním ochráníte před poškozením, zničením nebo třeba při krádeži,

- storno cesty se může přihodit nečekaně, u dražších zájezdů je pak účelné pojistit se pro případ, že nebudete moci odcestovat třeba z důvodu úrazu nebo náhlého onemocnění,

- právní pomoc v podobě připojištění se hodí zvláště při cestách do bezpečnostně problémových nebo kulturně odlišných oblastí.
Zvířata na cestách v zahraničí
Cestovní pojištění ale můžete dopřát také čtyřnohým zvířecím kamarádům. Pojištění veterinární léčby totiž platí pro případy, kdy se psovi, kočce nebo fretce v zahraničí stane úraz nebo dojde k náhlému onemocnění zvířete a je nezbytný veterinární zásah.
Cestovní pojištění pro váš byt
Na pár dnů osiřelý byt je velkým lákadlem pro zloděje. Ale vybavení opuštěné domácnosti může zpustošit i řádění přírodních živlů nebo obyčejná vodovodní havárie.
Když nechcete uzavírat smlouvu na dlouhodobé pojištění domácnosti, můžeme využít speciální nabídky České pojišťovny a sjednat si v rámci Krátkodobého cestovního pojištění připojištění opuštěné domácnosti.
Zabere to jen pár minut. Stačí zvolit si jeden z pojistných limitů (100, 200, 300 nebo 400 tisíc korun), tím jsou vybrány i dílčí limity pro věci zvláštní hodnoty, audiovizuální techniku, sportovní potřeby a pro asistenční službu. Právě asistenční služba je velmi důležitá, protože je připravená zajistit váš majetek v době, když budete na cestách.
Další informace naleznete na stránkách České pojišťovny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.