« Zpět

Do zahraničí zmizí o prázdninách skoro pětina Čechů, nejčastěji na osm dnů

| 4. června 2013 - 11:27 | Zprávy | Neživotní pojištění

Na přelomu července a srpna každoročně zmizí z pracovišť 17 % Čechů, kteří vyrážejí na zahraniční dovolenou. Nejméně lidí - pouhá čtyři procenta populace - si naopak plánuje zájezdy na přelomu listopadu a prosince.Vyplývá to ze statistik cestovního pojištění GENERALI. Z nich je také patrné, že nejběžnější zájezdy trvají osm dnů (13 %). Ještě před dvěma lety to bylo 10-11 dnů. Polovina Čechů se vrací z ciziny do týdne (52 %), zatímco luxus strávit v zahraničí více než měsíc si dopřávají pouhá dvě procenta z nás.

S cestovním pojištěním GENERALI vyráží každoročně do zahraničí na dva miliony turistů. „Letos, ještě před zahájením hlavní turistické sezóny, uzavřelo cestovní pojištění u Generali už 600 tisíc klientů,“ říká mluvčí pojišťovny Jiří Cívka.
 
Pojištění pro přátele na Facebooku
Cestovní pojištění je neocenitelným pomocníkem v případě úrazu nebo jakýchkoli zdravotních komplikací, a to včetně těch méně obvyklých.
 
„Jsme sice součástí Evropské unie, ale to neznamená, že nám v tomto regionu bude zdravotní péče automaticky poskytnuta zadarmo,“ upozorňuje Pavel Sivák, vedoucí oddělení pojištění privátních rizik pojišťovny Generali. Ve většině států Evropy není zdravotní péče bezplatná, standardně podléhá řadě regulačních poplatků. Bez cestovního pojištění (asistenční služby) si navíc veškerou komunikaci se zdravotním zařízením musí pacient vyřizovat sám v místním jazyce. Stejně tak případný převoz domů,“ uzavírá Pavel Sivák.
 
Cestovní pojištění GENERALI lze uzavřít pohodlně on-line a dokonce už i na sociálních sítích. Například na facebookovém profilu GENERALI je lze získat až o čtvrtinu levněji. Nejen pro sebe, ale i pro další čtyři přátele v rámci jedné cestovní smlouvy.
 
Zažívací potíže i útok opice
V předcházejících letech byly nejčastější diagnózou potíže zažívacího traktu následované infekčním onemocněním horních cest dýchacích, úrazy a obtížemi spojenými s pobytem na slunci. Asistenční služba Europ Assistance, s níž GENERALI spolupracuje, řešila ale také ošetření klientky s popáleninami na hýždích, jejich příčinou byl výbuch zapalovače na pláži vlivem horka.
 
Další turistka si během dovolené v Indii udělala výlet do nedalekého města, kde ji pokousala volně pobíhající opice. Bylo třeba zajistit očkování proti vzteklině. Protože se klientka nacházela v oblasti s horší dostupností lékařské péče, zajistila asistenční služba transport do 150 kilometrů vzdálené nemocnice.
 
Asistence odvrátila únos pacienta
„A nedávno jsme zažili i situaci, kdy nám v podstatě téměř unesli pacienta,“ líčí lékařka Europ Assistance Jana Ježková. Pacient volal z Ruska, kde byl hospitalizovaný, protože pro něj přijely dvě různé sanitky a jejich osádky se o něj začaly téměř přetahovat. Teprve asistenční služba na dálku zajistila, aby skončil ve správné nemocnici.
 
Cestovní pojištění ale nekryje zdaleka jen zdravotní rizika. Pro klienta, který byl obviněn ze žhářství v Řecku, a po zadržení na něj byla uvalena vazba, bylo v rámci asistence zajišťováno uhrazení kauce.
 
Na co si dát v zahraničí pozor
Před návštěvou lékaře v zahraničí doporučujeme našim klientům kontaktovat asistenční službu na lince Generali Assistance +420 221 586 666 a konzultovat postup. Totéž platí i při vzniku pojistné události. Důležité je nikde nenechávat doklady jako zástavu. Při hospitalizaci v zahraničí by měly doklady, mobilní telefon s nabíječkou, kartička cestovního a zdravotního pojištění vždy zůstat u pacienta. Jejich absence případy velice komplikuje.
 
Pozor si dejte i na zahraniční právníky. Někteří z nich se pod tlakem okolností snaží dotlačit lidi k podpisům dokumentů, které jim následně mohou způsobit problémy na celý život. Nepodepisujte nic, čemu nerozumíte!
 
Velice často se pracovníci GENERALI setkávají s nedostatečnými dokumenty, které jsou potřebné pro likvidaci z pojištění zavazadel nebo odpovědnosti. V případě zavazadel je nutné informovat se u dopravce a sepsat protokol. Pokud se jedná o krádež zavazadel, je potřeba kontaktovat policii, ubytovatele, apod.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.