« Zpět

Dnes již není nutné domáhat se náhrady škody na viníkovi nehody

| 4. října 2011 - 9:47 | Zprávy | Neživotní pojištění

Žena ve věku mezi 36 a 45 lety, nejlépe vdaná se dvěma dětmi a pocházející z Jihomoravského kraje, je pro většinu řidičů dotázaných v průzkumu DIRECT Pojišťovny synonymem zodpovědného řidiče. V praxi to potvrzují statistiky DIRECT Pojišťovny, z nichž vyplývá, že škody na povinném ručení jsou u žen v průměru o 3000 Kč nižší než u mužů.

[Tisková zpráva] Žena ve věku mezi 36 a 45 lety, nejlépe vdaná se dvěma dětmi a pocházející z Jihomoravského kraje, je pro většinu řidičů dotázaných v průzkumu DIRECT Pojišťovny synonymem zodpovědného řidiče. V praxi to potvrzují statistiky DIRECT Pojišťovny, z nichž vyplývá, že škody na povinném ručení jsou u žen v průměru o 3000 Kč nižší než u mužů.
Když už však k nějaké nehodě dojde, nestydí se ženy požádat o pomoc či radu. Proto také tolik oceňují službu AutoHELP, která jim v případě nezaviněné nehody výrazně usnadní proces likvidace.
„Ženy řidičky většinou vnímají jistotu asistenčních služeb mnohem silněji a pozitivněji než muži. AutoHELP pro ně proto znamená záruku, že pokud se dostanou do nepříjemné situace účastníka dopravní nehody, kterou nezavinily, stačí jednoduše kontaktovat jejich vlastní pojišťovnu, která za ně vše vyřídí a vyplatí jim pojistné plnění, aniž by musely cokoli složitě a zdlouhavě vyřizovat s pojišťovnou viníka. Stačí jeden telefonát, jedna prohlídka vozidla a jeden email s doklady,“ říká Kateřina Krásová, tisková mluvčí DIRECT Pojišťovny.
DIRECT Pojišťovna se při zavedení služby AutoHELP nechala inspirovat příkladem zemí západní Evropy, kde podobný systém úspěšně nabízí její mateřská společnost RSA. Pro klienta DIRECT Pojišťovny služba AutoHELP znamená jednoduché řešení procesu likvidace pojistné události, kterou nezavinil. Klient totiž celou záležitost vyřizuje pouze se svou pojišťovnou, která mu nakonec také vyplácí pojistné plnění.
Kdo již podobnou situaci zažil a musel celou likvidaci zařizovat sám, jistě potvrdí, že dohodnout se s viníkem nehody či jeho pojišťovnou na proplacení škod z jeho povinného ručení často není jednoduché. Největší problémy přicházejí v případech, kdy je viníkem nepojištěný řidič nebo cizinec. Takové vyřizování pak poškozeného stojí spoustu času, dohadování a nervů a výsledek může být nejistý.
AutoHELP, který DIRECT Pojišťovna nabízí všem svým klientům zdarma k povinnému ručení, ihned po svém uvedení na trh v září loňského roku způsobil doslova revoluci na trhu neživotního pojištění. V červnu letošního roku získala DIRECT Pojišťovna za tuto službu ocenění Pojišťovací inovátor roku a obstála tak v konkurenci 21 pojišťovacích produktů. Toto ocenění je udíleno na základě výsledků hlasování veřejnosti a je součástí soutěže o titul Nejlepší pojišťovna 2011, ceny Hospodářských no­vin.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.