« Zpět

DIRECT Pojišťovna se stala partnerem výstavy díla Jana Kaplického

| 19. dubna 2010 - 9:45 | Zprávy | Neživotní pojištění

„DIRECT je pojišťovnou dynamickou a inovativní. Tyto přívlastky lze jednoznačně přiřadit i k unikátním stavbám Jana Kaplického. Také proto jsme se rozhodli výstavu jeho díla podpořit,“ říká Ján Čarný, generální ředitel DIRECT Pojišťovny. Důvodů, proč se DIRECT Pojišťovna stala partnerem tohoto dlouho očekávaného projektu, je však více.

Jde o nejobsáhlejší přehlídku díla předního českého architekta Jana Kaplického.

Jana Kaplického proslavila například budova nákupního střediska sítě Selfridges v britském Birminghamu, kterou časopis The Independent zařadil na seznam nejvýznamnějších moderních staveb světa. „Tuto ikonickou stavbu přelomu tisíciletí pojišťuje britská pojišťovací skupina RSA, která je od loňského roku 100% vlastníkem DIRECT Pojišťovny,“ dodává Ján Čarný.
Podporou výstavy osobnosti a díla Jana Kaplického připomíná DIRECT Pojišťovna 300. výročí založení své mateřské společnosti RSA, na jejíž produkty a služby dnes spoléhá přes 20 milionů zákazníků po celém světě.
Výstava „Jan Kaplický – Vlastní cestou“ potrvá v Centru současného umění DOX do 2. srpna letošního roku. Koncepci výstavy a její architektonické řešení připravila Eva Jiřičná, mezinárodně uznávaná osobnost české architektury.
Architekt Jan Kaplický se proslavil zejména dvěma stavbami. Mediálním centrem na londýnském kriketovém stadionu Lord´s Cricket Ground, za něž získal nejprestižnější britskou cenu za architekturu Stirling Prize, a již zmíněným nákupním střediskem sítě Selfridges v Birminghamu. V České republice je znám především svým vítězným návrhem nové budovy Národní knihovny. Mezi jeho poslední návrhy patří Koncertní a kongresové centrum Antonína Dvořáka v Českých Budějovicích.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.