« Zpět

Česká pojišťovna registruje i v magických dnech kuriozní škody, ale celkem jich je výrazně méně, než jindy

| 20. října 2010 - 10:01 | Zprávy | Neživotní pojištění

Magické datum narození, sňatku nebo jiného zásadního životního rozhodnutí se blíží. Již zítřejší kombinace nul, jedniček a dvojek – 20. 10. 2010 – je vysněným datem nastávajících maminek pro narození jejich potomka a hlavně přiláká do obřadních síní enormní množství párů, které se domnívají, že právě tento den je tím pravým ke vstupu do manželství. 

Magické datum narození, sňatku nebo jiného zásadního životního rozhodnutí se blíží. Již zítřejší kombinace nul, jedniček a dvojek – 20. 10. 2010 – je vysněným datem nastávajících maminek pro narození jejich potomka a hlavně přiláká do obřadních síní enormní množství párů, které se domnívají, že právě tento den je tím pravým ke vstupu do manželství.
Z výzkumu České pojišťovny vyplývá, že v „magické dny“ se také stává výrazně méně pojistných událostí, než jindy. Zřejmě čísla jsou příznivě nakloněna nejen živlům, ale i dalším rizikům.
Stejně dobré zprávy zítra očekává i Česká pojišťovna. „Pokud se podíváme na podobná loňská a předloňská data, tak z 20. 08. 2008 je ve statistikách České pojišťovny zaneseno 638 pojistných událostí, z loňského 20. 09. 2009 dokonce ještě méně – 594. Přitom průměrný počet škod na majetku a automobilech se v „běžné“ dny pohybuje kolem tisícovky,“ uvádí Renata Kosová, ředitelka likvidace z pojištění majetku a odpovědnosti České pojišťovny.
Numerologové se shodují v tom, že právě zítřejší datum je pro vstup do manželství víc než příznivé. „Číslo dvě znamená v numerologii duální princip, je-li zdvojeno, dokáže vytvořit velmi pevné přátelství i dobré milenecké vztahy. A součet tohoto magického data je číslo šest, které je v numerologii symbolem harmonie a k tomu není třeba žádný další komentář. Málokteré datum je vhodnější pro tento životní krok,“ říká numeroložka Martina Eliášová.
Také v loňském roce i předloňském roce se v magické dny hrnuli snoubenci do manželství a některé důsledky svatebního veselí skončily v hlášeních Klientského servisu ČP. Jedno z nich bylo z Benešova. Babička nevěsty přijela na sraz k domu ženicha na poslední chvíli, protože její patnáctiletá škodovka už tolik nejela a jak se posléze ukázalo, už ani tolik nebrzdila. Svoji sváteční cestu zakončila nárazem do mercedesu ženichova tatínka, který byl ozdoben a připraven vézt snoubence. Škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun a podle mobilního technika, který událost fotografoval, nehoda svatbu ani budoucí rodinné vztahy nijak negativně neovlivnila.
Druhou svatební příhodu loňského září popsala likvidátorka škod z pojištění odpovědnosti. Nevěsta si přála skutečně exkluzivní šaty s vlečkou, které si půjčila v luxusním pražském svatebním salónu. Bohužel ještě před obřadem jí jedna z družiček přivřela krajkovou vlečku do těžkých dveří radnice. Vlečka i s částí sukně jedním rázným krokem povolila. Šaty tím byly téměř znehodnoceny a škoda salónu vyčíslena na 18 tisíc. Škoda byla uhrazena z pojištění odpovědnosti rodičů družičky.
Mnohým potenciálním nebezpečím a nepříjemnostem svátečního dne lze správně zvoleným pojištěním předejít. Ať už je to již zmiňované pojištění odpovědnosti, protože při svatebním veselí se může stát cokoliv – například jeden z hostů prošel v renomovaném pražském hotelu skleněnými dveřmi i se svatebním darem. Do hlášení České pojišťovně uvedl, že sklo bylo tak vyleštěné, že ani nebylo patrné a výhled mu navíc komplikovala obří krabice se servisem po babičce. Určitě nejen na cesty na radnici se hodí povinné ručení a havarijní pojištění a na svatební cestu pak je dobré přibalit cestovní pojištění. To se vyplatilo i jedné z klientek, která spojila svatební cestu s obřadem na jednom z řeckých ostrovů a pár hodin po něm při tanci na molu uklouzla a zlomila si nohu. Nebýt pojištěná, se snubním prstenem by si přivezla domů také účet za téměř 50 tisíc korun.
V některých evropských státech se pojišťovny se speciálně zaměřují na speciální svatební pojištění. Například v Německu je možné uzavřít pojištění zrušení svatby na poslední chvíli. Nevztahuje se však na rizika poškození nevěstiných šatů nebo svatebního dortu…V Itálii je možné pojistit si svatbu jako speciální akci. V Srbsku si ženy i muži mohou kdykoliv mezi 18. a 57. rokem sjednat tzv. věnové pojištění. Pojistnou událostí je v tomto případě svatba, kdy dojde k výplatě pojistného plnění. V případě, že během pojistné lhůty k uzavření manželství nedojde, je částka vyplacena ke konci pojistné doby, jejíž trvání může být až do 75. narozenin potenciálních novomanželů. Věk, stejně jako magická čísla, nemusí hrát zásadní roli. Pojistku na štěstí a manželství, které vydrží až do smrti, totiž žádná, ani Česká pojišťovna, nenabízí.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.