« Zpět

Česká podnikatelská pojišťovna je lídrem trhu s povinným ručením

| 14. listopadu 2011 - 11:26 | Zprávy | Neživotní pojištění

Povinné ručení patří jednoznačně mezi nejkonkurenčnější pojistné produkty. Podle počtu pojištěných vozidel je lídrem trhu v tomto segmentu pojištění v posledních třech letech jednoznačně Česká podnikatelská pojišťovna. ČPP je známá zejména nabídkou povinného ručení. „Naše úspěchy v posledních letech jsou skutečně mimořádné. 

Povinné ručení patří jednoznačně mezi nejkonkurenčnější pojistné produkty. Podle počtu pojištěných vozidel je lídrem trhu v tomto segmentu pojištění v posledních třech letech jednoznačně Česká podnikatelská pojišťovna.
ČPP je známá zejména nabídkou povinného ručení. „Naše úspěchy v posledních letech jsou skutečně mimořádné. Před nedávném se nám podařilo pokořit hranici jednoho milionu pojištěných vozidel," s potěšením říká generální ředitel pojišťovny Jaroslav Besperát. Za poslední 3 roky „ukousla" ČPP z pomyslného koláče registrovaných vozidel v České republice největší díl. Své portfolio navýšila o téměř 300 000 vozidel, přičemž toto číslo představuje téměř 50 % všech nově registrovaných vozidel za stejné období.
„Po demonopolizaci povinného ručení v roce 2000 se nám podařilo získat přes dvě stě tisíc zákazníků. Většina konkurentů předpokládala, že po prvním přerozdělení trhu zůstane stav více méně zakonzervovaný. Jenže my jsme se za osm let dostali až k milionu, což znamená, že nám v podstatě průměrně každý rok přibylo sto tisíc vozidel. Ani počet aut v České republice zdaleka nerostl takovým tempem," zdůraznil Jaroslav Besperát. Po svém raketovém nástupu tak nyní ČPP v podstatě určuje dynamiku trhu. A dlouhodobě si udržuje a posiluje svou pozici jasné trojky na trhu s povinným ručením.
Úspěch ČPP v autopojištění podpořila univerzální produktová řada Autopojištění Combi Plus. Obsahuje segmentované produkty povinného ručení a havarijního pojištění s řadou doplňkových pojištění a výhod. Na jedné smlouvě lze sjednat všechna nejžádanější rizika, volbou rozsahu krytí upravit i finanční náročnost investice. Klient má například možnost využít velmi levného doplňkového pojištění rizik, které pokrývá riziko spojené s přírodními živly (povodeň, kroupy) či střet se zvěří nebo poškození plastových částí v prostoru motoru vozidla zvířetem. ČPP nabízí také přímou likvidaci škody, navíc včetně amortizace a klientům tak garantuje úhradu celé opravy na vozidle. Samozřejmostí jsou asistenční služby s vysokými bezplatnými limity nejen v případě nehody, ale i pouhé poruchy vozidla.
Pojišťovna nabízí v rámci standardní nabídky povinného ručení tzv. sezónní pojištění. Je určeno pro ty řidiče, kteří provozují své vozidlo pouze po určitou část roku. ČPP k němu vydává zelenou kartu na celý rok a také jako celoroční pojištění jej vykazuje do databáze České kanceláře pojistitelů. Proto nemusí být registrační značka po skončení sezóny uložena do depozitu a před začátkem sezóny zase vyjmuta. ČPP tak šetří čas i peníze svým klientům. „Sumárně vzato celý produkt Autopojištění Combi Plus působí jako velmi jednoduchá skládačka, kde si upravíte rozsah pojištění v závislosti na Vašich finančních možnostech," vysvětluje ředitel úseku pojištění vozidel Miloš Velíšek.
Od letošního roku nabídka zahrnuje také přímou likvidaci. Službu ČPP poskytuje formou připojištění pod názvem SERVIS. „Sjednáte-li si tento produkt, pak v případě dopravní nehody se už nemusíte obracet na pojišťovnu viníka, ale obrátíte se na naši pojišťovnu a my za Vás celé martyrium týkající se nahlášení, opravy a proplacení škody s pojišťovnou viníka vyřídíme," vysvětluje Velíšek. Pokud klient má starší vozidlo, u kterého pak pojišťovna viníka uplatňuje takzvanou amortizaci a pojistné plnění krátí, ČPP zaplatí řidiči opravu ve smluvním servisu celou. Součástí aktuální nabídky ČPP jsou atraktivní balíčky složené z nejžádanějších připojištění. Balíčky SERVIS PLUS a SERVIS MAXI jsou ideálním řešením i pro ty, kteří nechtějí investovat do havarijního pojištění. Kryjí rizika přímé likvidace, ale i živelních událostí, srážky se zvěří či prokousání kabelů zpravidla v motorové části. Jejich zajímavá cena je navíc ještě snižována v závislosti na volbě produktu povinného ručení.
ČPP v povinném ručení používá segmentaci tarifů. Výši sazeb spoluurčuje nejen objem motoru, ale také stáří vozidla, věk pojistníka a region. Velké množství dat a zpracovávané analýzy umožňují různým skupinám přiznat různou výši pojistného. ČPP se kromě ceny zaměřuje především na kvalitu. „Cena je důležitá, používáme řadu akčních či slevových benefitů, které ale zaměřujeme především na klientelu s příznivým škodním průběhem či frekvencí," říká Miloš Velíšek. Ovšem cena není všechno. Ukazuje se, že důležitým předpokladem je i kvalita asistenčních služeb nebo rychlost likvidace pojistné události či jiných servisních služeb. „Díky digitalizovanému zpracování 90 % škod vyplácíme do 24 hodin od ukončení šetření," slibuje Velíšek. Důkazem příklonu lidí ke kvalitě je i fakt, že většina klientů ČPP nevolí tu nejlevnější variantu povinného ručení, ale největší zájem mají motoristé o střední cenový typ zvaný Specialpov, kde získají rozsáhlejší servis i asistenční služby.
S Českou podnikatelskou pojišťovnou jsou v poslední době neodmyslitelně spojeny oblíbené postavičky Pata a Mata. Oba „šikulové" podpoří také letošní podzimní kampaň povinného ručení.

***

Balíčky řady SERVIS SERVIS
• Asistenční služby včetně odtahu vozidla do smluvního servisu
• Náklady na nájem náhradního vozidla
• Pokrytí škody na vozidle včetně úhrady amortizace
Cena již od 1105 Kč SERVIS PLUS
• SERVIS
• Pojištění přírodních rizik - pro případ živelní události, přímého střetu se zvířetem a poškození plastových částí v prostoru motoru vozidla zvířetem
• Pojištění zavazadel MINIZAV - pro případ havárie, živelní události a ztráty
Cena již od 1 492 Kč SERVIS MAXI
• SERVIS •
Pojištění přírodních rizik - pro případ živelní události, přímého střetu se zvířetem a poškození plastových částí v prostoru motoru vozidla zvířetem
• Úrazové pojištění pro celou posádku vozidla
• Pojištění zavazadel MAXIZAV - pro případ havárie, živelní události, ztráty, odcizení a vandalismu
• Cena již od 2 506 Kč

Zdroj internetové stránky ČKP

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.