« Zpět

Češi se stávají přeborníky v cestování přes internet

| 21. února 2013 - 14:53 | Zprávy | Neživotní pojištění

Stále více Čechů si zařizuje svou dovolenou přes internet nebo mobilní aplikace. V roce 2012 si lidé takto koupili 52 % zájezdů. Online nakupujeme nejen letenky, hotely či zájezdy, ale sjednáváme si tak i cestovní pojištění. Pomocí počítače nebo mobilu si ho u ERV pojišťovny vloni uzavřelo bezmála 9 400 lidí.

 

Počet pojistek, které lidi uzavřou online, stoupl o 10 %. ERV v roce 2012  prodala přes internet pojištění za  9,42 milionu korun. „Je vidět, že internet v oblasti cestování a pojištění rok od roku posiluje. Obrovský boom, nárůst o 40 %,  jsme například zaznamenali v uzavírání celoročního pojištění online,“ říká ředitel obchodu a marketingu ERV pojišťovny Ondřej Rušikvas.
 
Karty nahrazují online převody
Chytré mobily či tablety používají lidé masivně zejména pro vyhledávání. Kvůli malému displeji si pak ale email s nalezenou nabídkou většinou pošlou a rezervaci udělají z počítače. Cestovatelé si obvykle nekupují všechny nabízené produkty najednou (letenka, hotel, pojištěni, parkováni, auto a jiné služby), ale postupně. To mimo jiné potvrzuje i odklon od organizovaného cestování s cestovní kanceláří. „Trendem je v poslední době také přesun od plateb kartou (33 %) k bankovním převodům online. Zhruba 38 % uživatelů si vybere tento typ úhrady, což velkým obchodníkům šetří miliony korun ročně,“ doplňuje obchodní ředitel společnosti Aaron Group Zdeněk Hoffmann.
 
Revoluční česko-slovenský srovnávač letenek
Nová  mobilní aplikace Tabletenky umožňuje nákup letenky do vybrané destinace kdekoliv a kdykoliv. Navíc za nejvýhodnější cenu. Revoluční službu využívá 16 významných cestovních kanceláří a prodejců letenek v Česku a na Slovensku. Tabletenky fungují jako oblíbené srovnávače cen. „Během pár vteřin – na jeden klik- zákazník porovná ceny osmi konkurenčních prodejců a získá tak okamžitý přehled s kým a za kolik letět. Letenku si může také okamžitě koupit,“ vysvětluje Zdeněk Hoffmann. Tabletenky jsou zatím dostupné pro zařízení Apple, v březnu se na trhu objeví i verze pro Android.
 
Od začátku roku si bezplatnou aplikaci stáhlo na 3 000 uživatelů. „K tomuto projektu jsme se velice rádi připojili, protože mobilní aplikace jsou budoucností v cestovním ruchu. Každý uživatel Tabletenek si svou letenku může rovnou pojistit u ERV pojišťovny,“ říká Ondřej Rušikvas.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.