« Zpět

Bouřka v Praze a okolí poškodila tisíce vozidel

| 17. srpna 2010 - 9:47 | Zprávy | Neživotní pojištění

Včerejší bouřka s kroupami, která postihla Prahu a část středních Čech, nadělala starosti především majitelům vozidel. Již v průběhu neděle Kooperativa zaznamenala téměř 50% nárůst zásahů asistenční služby Global Assistance, v průběhu pondělí tisíce klientů Kooperativy hlásily škody na infolinku.


„Klienti nám prozatím nahlásili 2030 pojistných událostí, 1500 poškozených aut a 530 škod na nemovitostech a domácnostech. Většinou se jedná o škody na karoserii nebo sklech vozidel. U nemovitostí jsou to rozbité střechy nebo okna. Nejvíce škod evidujeme z Prahy, zejména okolí Krče. Ve středních Čechách krupobití nejvíce zasáhlo naše klienty v Příbrami a jejím okolí. Celková výše škod už přesáhla 50 milionů Kč“, říká Milan Gregor, ředitel Centra likvidace pojistných událostí.

Myslete na budoucnost, pojistěte si majetek!

Klienti Kooperativy mají několik možností, jak škody nahlásit. Buď mohou obrátit na infolinku 841 105 105, využít formuláře na internetu nebo v případě poškozeného vozidla navštívit smluvní servis Kooperativy. Kooperativa má smlouvu s několika sty servisů v ČR, jen v Praze jich je 70. Seznam servisů najdou na https://insure­.koop.cz/Golem­WEB/Vyhledava­niServisu/www/in­dex.xhtml.
V případě poškozených automobilů mají výhodu klienti Kooperativy, kteří mají sjednané povinné ručení s pojištěním živelných událostí. Krupobití je jedno z rizik, které toto pojištění kryje. U ostatních pojišťoven se tyto škody hradí pouze z havarijního pojištění. Z povinného ručení tak bude Kooperativa vyplácet asi 900 škod.
Kooperativa očekává, že škody budou přibývat ještě v průběhu celého týdne, může se jednat až o 3000 škod v celkové výši přes 80 milionů Kč.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.